Kapetan Amerika u borbi za štednju energije u SAD-u! (VIDEO)

0

Od kada je nastao, početkom četrdesetih godina dvadesetog veka od strane autora Džoa Sajmona i Džeka Kirbija, Kapetan Amerika je bio strip junak u služi američke propagande.

U prvim godinama svog postojanja, njegova uloga je bila bodrenje američkih vojnika na frontovima u svetu tokom Drugog svetskog rata, još od prvog pojavljivanja kada udara Hitlera u glavu na legendarnoj naslovnici, a kasnije je učestvovao u različitim misijama koje su nosile važne poruke, a pre svega Kap je služio za stvaranje jednog junaka Sjedinjenih Američkih Država, kako bi se pokazala njihova superiornost u svetskom poretku.

Pročitajte: Da li znate: Kada i kako je Kapetan Amerika pristupio Osvetnicima?

Pored Nemaca iz Drugogo svetskog rata, Kapetan Amerika se borio i protiv Rusa, ali i protiv svih ostalih subjekata i pripadnika grupa koje ugrožavaju interese Sjedinjenih Američkih Država.

Ali ni Kap nije imao stalno ulogu dobrog momka u sprečavanju akcionih, ratnih i terorističkih činova, služio je i da prenese poruke o važnosti štednje energije, ljudima širom SAD-a. 

Naime, Kapetan Amerika se projavio u jednoj reklami, po državnoj narudžbi, kako bi objasnio ljudima koliko je značajno štedeti električnu energiju uopšte. On se susreo sa negativcima u formi vatre iz grejalica, svetiljke iz različitih lampi i lustera, zatim trošenja energije iz televizora i ostalih kućnih aparata, a na posletku i kao suparnik stvoru iz frižidera. 

Ova zanimljiva reklama je napravljena 1980-ih godina, u doba velikih energetskih kriza širom sveta, a samam tim i u Americi. 

Pogledajte spot za štednju energije: 

Kapetan Amerika ima mnogo više kvaliteta od jednog akcionog junaka koji se upliće u različite ratne igrice…

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x