Da li znate: Kada i kako je Kapetan Amerika pristupio Osvetnicima?

0

Pričali smo već o tome ko su bili oni prvi Osvetnici, ona postava od koje je sve nastalo. Rekli smo da su se prvo okupili Ajron Men, Tor, Osa, Čovek Mrav i Hulk.

kapetan amerika stripblog

Međutim, veoma brzo je iz ove družinje poslednji navedeni u nizu izašao i tako je sve, odmah na početku dobilo novi značaj i zvuk. 

Moramo priznati jednu važnu stvar, a to je da Osvetnici nisu Osvetnici bez superherojske ikone iz Drugog svetskog rata, Kapetana Amerike. Nije loše spomenuti tu činjenicu da je u vreme nastanka Osvetnika Kapetan Amerika bio praktično zaboravljen superheroj, kojeg se retko ko sećao. 

Pročitajte: Činjenice o Avengers-ima: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

Kada su ugledali prvi put Kapetana Ameriku, ni pripadnicima Osvetnika nije bio previše poznat, sve dok se nisu, videvši njegovu masku za glavu, slovo “A” i karakterističan štit sa zvezdom u sredini, setili da je postojao jedan takav superheroj. A kako je sve zapravo počelo i zašto su uopšte Osvetnici zagledali Kapetana Ameriku.

Nakon svoje prve borbe sa Podmorničare, družina poznata pod imenom Osvetnici pronašla je telo koje pluta u vodi. Telo je bilo prekriveno algama i u potpunosti je bilo zeleno. Kada su ga spasili, primetili su karakteristične znake koji mogu da ukazuju na to da je u pitanju Kapetan Amerika. Ono što im nije bilo jasno i zbog čega su i dalje imali određenu sumnju u svoje otkriće, bilo je to što je Kapetan Amerika izgledao mlad, a koliko je vremena od Drugog svetskog rata prošlo, trebalo je da bude dosta stariji. 

strip blog

Kapetan Amerika se nakon jedne od borbi u kojoj je izgubio svog prijatelja našao u nezgodnoj situaciji, pa je postao santa leda. Kada su to eskimski narodi videli, kada su prepoznali ljudski oblik, u ledenom obrisu, počeli su da obožavaju taj kip, sve dok im ga Podmorničar nije uništio, bacio u more i tako on došao do Osvetnika.

Kapetan Amerika se pojavio u četvrtoj epizodi Osvetnika i tako, nakon avanture u njoj postao redovan član ove grupe. Kao što smo rekli, on je, iako nije deo osnivača Osvetnika, svakako jedan od simbola te superherojske družine. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x