Kako je Goku dobio jedan od svojih najkorisnijih rekvizita – “Pitomi oblak”? (VIDEO)

0

Goku je nastao kao lik autora Akira Tirojame davne 1984. godine, i ubrzo postao svetski poznati i popularan strip i anime junak.

Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništo, ali prilikom sletanja, bolje reći pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo Goku je proveo sa Gohanom, njegovim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio.

U prvoj sezoni anime, Goku, zajedno sa devojkom po imenu Bulma polazi u potragu za Zmajevim kuglama kako bi ih sve sakupili, ali na tom putu nailaze na razne prepreke.

Pročitajte: Zmajeva kugla: 5 superheroja koje bi Goku mogao da porazi!

Goku je poznat po mnogim zanimljivim spravama i sposobnostima kojma se služi, tako on poseduje motkom koja na njegovu komandu: “Motko izduži se”, postaje dugačka koliko je to potrebno, zatim pokreće neverovatan napad “Kamehame talas” koji Goku pokreće tako što skupljajući energiju u sastavljene šake pored tela i izgovarajući “Ka” i “Me”, a zatim svu energiju ispuštajuća pruženim rukama, a sastavljenim šakama uz reč “Ha”. Ovu vrstu napada pored Gokua poseduju još mnogi likovi u poznatoj animi kao što je Krilin, Jamača, Kornjačin Vrač, Gohan… 

Goku ima još jednu interesantnu napravu koju koristi, a to je “Pitomi oblak”, tačnije oblak koji leti, a koji može da prevozi samo one koji su “čistog srca”. U trećoj epizodi, prve sezone “Zmajeve kugle” Kornjačin Vrač, zahvalan što su mu Goku i Bulma vratili kornjaču, tako što ju je Goku nosio kilometrima na leđima do mora, daje Gokuu u znak zahvalnosti ovaj neverovatan rekvizit, koji će ga izuzetno služiti u njegovim poduhvatima i koji će mu biti izuzetno poslušan. Kad god ga Goku pozove, oblak dođe i odveze ga gde god poželi.

Pitomi oblak je veoma značajan za Gokua i njegov razvoj kao junaka, ali i kao lika u samoj priči i zaslužuje posebno mesto u analizi Gokuovih dogodovština.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x