Green Hornet dobija animiranu seriju sa Kevinom Smithom na čelu

0

Kevin Smith i producentska kuća WildBrain udružiće snage kako bi pred publiku doneli novu animiranu seriju o Green Hornet-u.

Green Hornet dobija animiranu seriju sa Kevinom Smithom na čelu Strip Blog

Green Hornet, kod nas poznat i kao Zeleni Stršljen, je klasičan pulp junak koji je nastao tokom 30-ih godina prošlog veka.

Debitovao je 1936. kao deo radio programa. U pitanju je genijalni detektiv i izdavač novina koji se bori protiv kriminalaca sa svojim partnerom Katoom. Green Hornet dobija svoj filmski serijal tokom 40-ih godina, da bi tokom 60-ih godina dobio TV seriju u kojoj će Bruce Lee glumiti Katoa. 2011. Dobija i modernu filmsku verziju sa Seth Rogenom u glavnoj ulozi.

U strip mediju se pojavio takođe tokom 40-ih kada su ga objavljivali Helnit Comics, a zatim Harvey Comics. 90-ih je izdavač NOW Comics započeo svoj serijal o ovom junaku, da bi od marta 2009. prava preuzela izdavaćka kuća Dynamite Comics i započela novi strip serijal koji je takođe pisao Kevin Smith.

Pročitajte: Novi strip o Mandraku, odnosno njegovoj naslednici Mendi…

,,Čast će mi biti da isptratim Green Hornet-a i Katoa u njihovu sopstvenu animiranu avanturu, prvu u bogatoj istoriji ovih likova. Pričaćemo priču o dva Green Hornet-a, jednog iz prošlosti i jednog iz budućnosti, obuhvatajući tako generacije gledalaca. Inspiraciju ćemo crpeti iz iskustva i osećanja kakva smo imali gledajući čuvene animirane projekte kao što su Batman: The Animated Series, Heavy Metal i Super Friends. I dalje ne mogu da verujem da su mi iz WildBrain-a dali ovaj posao i ne mogu dovoljno da im se zahvalim na prilici što ću se ovime vratiti u detinjstvo”, izjavio je Smith.

Serija će se odvijati u sadašnjosti, a glavni likovi će biti sin originalnog Green Hornet-a i ćerka originalnog Katoa, koji će se boriti protiv kriminalaca rame uz rame, poput svojih roditelja.

Serija još uvek nema zvaničan datum izlaska.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x