Novi strip o Mandraku, odnosno njegovoj naslednici Mendi…

0

Stripovi o Mandraku, liku koji su stvorili Li Fok i Fil Dejvis, vraćaju se sa novim avanturama od oktobra.

draku, odnosno njegovoj naslednici Mendi... Strip Blog

Strip o Mandraku je prvobitno predstavljen u Američkim novinama u junu 1934. godine, gde smo videli jednog od prvih kostimiranih junaka sa supermoćima koji se bore protiv zlikovaca. Mandrak se na strip sceni poslednji put našao 2013. godine u okviru serijala koji je objavljivala izdavačka kuća Dynamite Entertainment.

Ovoga puta Mandrak će biti žena i njeno ime će biti Mendi. Strip je napisala Erica Schulz, a dizajnirali su ga Diego Giribaldi, Juan Pablo Massa i Moncho Bunge. Strip će objaviti King Features u saradnji sa Red 5 Comics i StoneBot Studios.

Pročitajte: Zašto publika ne voli Milerovu “Odmazdu Mračnog Viteza”?

Foto: King Features

Tačan naziv stripa će biti Mandrake the Magician: Mandrake’s Legacy, a serijal će se fokusirati na 17- godišnju devojčicu Mendi Paz koja izučava veštine čarobnjaka i mašta da će jednog dana biti kao legendarni Mandrak. Ona sumnja da su njene magične moći povezane sa njenim misterioznim porodičnim stablom, dok njena majka od nje krije mnoge tajne. Dok uči da ovlada čarobnjačkim veštinama, Mendi se suočava sa svakodnevnim problemima tinejdžerskog života. 

Mandrake the Magician Mandrake’s Legacy # 1 izlazi 28. oktobra ove godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x