NOVO IZ BONELIJA: NAJEPSKIJI SUSRET mladog Teksa i starog Zagora!

0

Izdavačka kuća Veseli četvrtak nas je sve iznenadila svojim tvitom koji su objavili početkom meseca.

novo iz bonelija stripblog

U tom tvitu piše: “Hajde da maštamo zajedno, možda prizovemo maštariju pa se i ostvari… Zamislite priču koju piše Boneli, a crta Pičineli, priču o susretu mladog Teksa Vilera i starog Zagora. Kako vam ovo zvuči? Nama kao najepskiji strip koji će biti objavljen iduće godine!”

Pročitajte: Strip ličnost: Serđo Boneli – Tvorac snova o beskrajnim prostranstvima i nestvarnim pustolovinama

Svakako bi bilo zanimljivo videti rad dvojice prevejanih autora, ali još zanimljivije je to kakva bi radnja mogla odgovarati susretu mladog Teksa Vilera i starog Zagora. Pre svega, važno je naglasiti kako je takva radnja moguća, jer se serijal o Zagoru dešava između 1820-ih i 1840-ih godina, a sudeći po Teksovoj epizodi “Nueces Valley“, koju su uradili Boseli i Del Vekio, godina Teksovog rođenja bi mogla biti 1838, kada njegova majka najavljuje njegovo rođenje, a radnja stripa je zatiče u poodmakloj trudnoći.

Do sada smo u Bonelijevim stripovima imali susrete Dilana i Martija, Marti i Nejtan, Marti i Mister No, Dilan i Dampir, a budući da se iduće godine obeležava Zagorov 60. rođendan, možda susret sa Teksom dolazi i kao logičan sled događaja.

-Još je rano, budući da nema zvanične najave. Ali svakako je reč o stripu na koji smo čekali više od pola veka. To mora biti najepskiji susret nekih Bonelijevih junaka. Očekujemo da nadmaši sve dosadašnje “team upove” i “crossovere”. Budući da iza njega stoje prekaljeni teksovci, ali i zagorovci, Mauro Boneli i Alesandro Pičineli, sigurni smo da će to biti strip koje će se dugo pamtiti. Podrazumeva se da ćemo ga mi objaviti ubrzo nakon premijere u Italiji, kazali su za Strip Blog ljudi iz izdavačke kuće Veseli četvrtak.

Svakako, važno je napomenuti da smo od ovog izdanja udaljeni sigurno više od godinu i po dana.

Ostaje nam da čekamo i da zamišljamo, maštamo o tom susretu, a znamo da će to biti delo koje će obeležiti novo strip doba…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x