Nina Bunjevac dobila nagradu “Doug Wright” za grafički roman “Bezimena”!

0

Nina Bunjevac dobitik je nagrade Doug Vright koja se dodeljuje za najbolji grafički roman ili strip u Kanadi. Nagrada je dodeljena u subotu na online ceremoniji.

bezimena stripblog

Nina Bunjevac je dobila ovu prestižnu nagradu za knjigu “Bezimena” koju je objavio „Fantagraphics Books“ (na našoj zemlji izdavačka kuća System Comics), a sama autorka je istakla kako nije očekivala ovo priznanje jer je bilo mogo dobrih radova u konkurenciji.

Nina Bunjevac je rekla za The Star da je u Kanadi dugo godina postojao problem da nije bilo dovoljno žena (kreativaca), a da su žene sa veliki mimenima zaboravljene.

Pročitajte: “Bezimena”: Knjiga za sve bezimene žrtve seksualnog zlostavljanja

-Nina je i sa prethidnim albumom “Otadžbina” dobila vise nagrada. Dobila je nagradu u Angulemu sto je verovatno i veća nagrada od ove. U nekoj normalnoj zemlji nagrada autoru puno znači i izdavačima najviše zbog prodaje, (Ninova nagrada kod nas donosi pridaju od 30.000 do 50.000). Svet stripa ima jednu veliku manu, nema ko o njemu da piše, dobro sad ste vi tu i ako neko napiše, medijski to ne može da bude propraćeno kako bi trebalo i ovakve nagrade prođu nezapazeno i kod ljubitelja stripa. Jedno je sigurno. System Comics je ponosan što je Nina naš autor i što smo našoj publici predstavili njen album Bezimena možda i prvi u svetu, istakao je za Strip Blog Igor Marković urednik izdavačke kuće System Comics.

Knjiga “Bezimena” je za sve devojčice koje su bile žrtve seksualnog zlostavljanja. Za sve one koje nisu uspele da se izvuku iz kandži silovatelja i manijaka, kojima je zauvek ostalo to strašno sećanje u srcu.

Ovo je knjiga za sve devojčice, čiji napasnici nikada nisu pronađeni, niti osuđeni. 

bezimena stripblog

Grafički roman “Bezimena” umetnice Nine Bunjevac posvećen je svim “bezimenim” devojčicama, devojkama i ženama koje su ostale neme na nečije zlostavljanje i čiji se silovatelji nikada nisu priveli poznaniju prava. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x