Prvi put kada su Avengersi doživeli svoj najmračniji trenutak!

0

Znate li šta se dogodi kada Avengersima dođe “najmračniji trenutak”? Verujemo da to nije teško pretpostaviti, tada cela planeta dolazi u opasnost jer nema onih koji će štiti nemoćne od zla koje im preti.

avengerski doziveli stripblog

U šestoj epizodi Avengersa “Introducing Zemo and his masters of evil!” objavljenoj 1964. godine, od strane scenariste Stena Lija i crtača Džeka Kirbija i Čika Stouna, ovaj tim superheroja se susreće sa Zemom, ludim naučnikom iz nacistilke Nemačke, koji je ubio Bakija, partnera Kapetana Amerike.

Pročitajte: Činjenice o Avengers-ima: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

Ovaj zlikovac je sada još opasniji, luđi, a njegova želja za osvetom, američkom super-vojniku je još jača nego u vreme Drugog svetskog rata, od kada je čuo da nije poginuo kao i njegov pomoćnik, već da je živ. Svojim lepkom, Adhezivom X posuo je ceo grad, njegovi pomoćnici, opasna stvorenja, kao što su Topilac, Crni vitez i Radioaktivni čovek su u svojoj prvoj borbi lepakom ulovili Kapetana Ameriku i Golijata. Ali ih je ostatak tima oslobodio. 

avengerski doziveli stripblog

Lepak je popustio pod rastvaračem još jednog zlikovca, koji je iz zatvora rekao timu Avengersa gde se rastvor nalazi. Zemo biva pobeđen u prvoj bici, ali nakon vraćanja u svoju prašumu kuje još teži plan protiv superherojskog tima. 

Baš u vreme kada Avengersi suspenduju Iron Mana iz tima na nedelju dana, nakon što je odbio njihov poziv za okupljanje, što se može videti u serijalu Iron Man 56, Odin proteruje iz Asgarda na zemlju Čarobnicu i Dželata. Željan osvete, Dželat počinje, praktično da divlja i uništava sve oko sebe, dok to koristi Zemo. Čarobnica Thoru u san šalje viziju, o zlim pripadnicima Avengersa, što dodatno pravi probleme ovom superherojskom timu. 

Zemo, Čarobnica i Dželat prave toliko opasan tim, da je život ljudi, u većoj opasnosti nego ikada. 

avengerski doziveli stripblog

Borba sa ovim silama zla se proteže sve do desete epizode Avengersa, uključujući i desetu epizodu, preko 7. “Their darkest hour!”, pa do 9. broja pod nazivom “Wonder man” i 10. zaključnog broja nazvanog “The Avengers break up!”. U ovim epizodama su Liju i Kirbiju pored Stouna pomagali Ers i Šimek. Moramo naglasiti da je epizoda Avengesa broj 8. “Kang the conqueror, epizoda u kojoj se oni bore protiv Kanga, osvajača koji je rođen 3000. godine i vratio se u prošlost kako bi osvojio planetu Zemlju dok je još bila zelena. Zatim u 9. broju se saga o Zemou nastavlja.

Veoma zanimljiva saga sa puno obrta u radnji i veoma dinamičnom pričom sa puno akcije.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x