“24 sata crtanja stripova”: Zbirka koja predstavlja dokument kreativnosti!

0

Dom kulture Studentskog grada je 5. i 6. oktobra 2019. godine ugostio trinaest crtača stripova koji su 24 sata crtali stripove.

24 sata stripblog

Izazov za Međunarodni dan 24-časovnog crtanja stripova su prihvatili umetnici Anton Gudim, Ilija Jakovljević, Iva Atoski, Aleksandar Rakezić Zograf, Branko Jović Brando, Danilo Milošev Wostok, Stefan Kostadinović, Damir Pavić Septic, Bojan Milojević Asterian, Ivan Marušić, Kejti Voznicki, Drago Milovanović i Aleksandar Pavlović. 

Pročitajte: “Rahan”: Priča o ljudima dok su još bili ljudi!

Međunarodni dan 24-časovnog crtanja stripova je nastao tako što je strip autor Skot Meklaud, devedestih godina sebi dao za zadatak da za 24 sata nacrta strip na 24 stranice, kao vežbu, kako bi testirao sopstvene mogućnosti. Od 2004. godine ovaj događaj se, svake prve subote u oktobru, održava u umetničkim školama, radionicama i galerijama širom sveta, okuplja autore različith stilova, godišta i iskustva.

24 sata stripblog

Od 2019. godine i Dom kulture Studentkog grada organizuje ovaj specifičan događaj. 

24 sata stripblog

Stripovi autora koji su učestvovali u ovom projektu objavljeni su u zbirci “24 sata crtanja stripova” koju je izdao Dom kuture Studentskog grada. Papir je kvalitetan, “masan”, a korice su meke. Na kraju knjige nalaze se biografije autora koji su svoje radove crtali tokom trajanja ovog događaja.

24 sata stripblog

Krajnje je zanimljivo posmatrati različite stilove crtanja, ali i pripovedanja, kao i različite priče koje su autori realizovali za 24 sata. 

Knjiga je veoma vredna za sve kolekcionare stripova jer predstavlja vrednu zbirku, da ih tako nazovemo, trenutnih radova, koji su nastali u glavama autora, a uz to i bili realizovani za svega 24 sata. 

Vredan primerak svake kolekcije je “24 sata crtanja stripova”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x