Koga će Christian Bale glumiti u MCU filmovima?

0

Christian Bale će kako se čini glumiti intergalaktičkog negativca u nastavku Marvelove filmske franšize.

Bale trenutno pregovara o ulozi u četvrtom filmu o Thoru pod nazivom Thor: Love & Thunder. Oskarovac Bale je ostao upamćen najviše kao Betmen iz antologijske trilogije o Mračnom vitezu reditelja Christophera Nolana. Bale od tada nije glumio u franšizama, zato su mnogi bili iznenađeni kada je počelo da se izveštava o njegovom priključivanju MCU franšizi. 

Koga bi Christian Bale mogao da glumi u MCU?

Prve pretpostavke su povezale Bale-a sa Thorovim negativcem Beta Ray Bill. U pitanju je Thorov supanik iz stripa i prvi zvanični lik izvan nordijske mitologije koji je podigao Mjolnir. Bill je vanzemaljac koji je tražio novi dom za svoju rasu. Kada ga je S.H.I.E.L.D. okarakterisao kao pretnju, poslali su Thora za njim i njegovim ljudima. U njihovom sukobu Bill se dokopao Mjlolnira, podigao ga i vratio Thora u normalno, ljudsko stanje. Odin ih je kasnije naterao da se bore za pravo da budu Thor. Pošto je ta borba uglavnom bila izjednačena, Bill je dobio svoj čekić, Stormbreaker, podjednako moćan kao Mjolnir, koji je vraćen u Thorove ruke. 

Pisac stripova o Thoru, Jason Aaron, sugerisao je da bi Bale trebalo da glumi lika po imenu Dario Agger. U pitanju je vlasnik naftne kompanije koji ima sposobnost da se transformiše u minotaura. Bale će definitivno glumiti negativca, ali je malo verovatno da će ovaj lik biti u pitanju. 

Neki portali su objavili vesti o tome kako je negativac koga će Bale glumiti vanzemaljskog porekla i predstavlja veliku intergalaktičku opasnost. Ovo bi značilo da ćemo Bejla gledati ne samo u četvrtom nastavku Thora, već i u nastavku franšize nakon toga, te da bi on mogao biti nova velika pretnja po Avengerse. 

Pročitajte: Analiza lika Penguin iz Batmana: Portret odbačenog deteta!

Bale je povezivan sa još jednim likom pisca Jasona Aarona. U pitanju je Gorr the God Butcher. Gorr je jako kompleksan lik sa tragičnim životom koji je ubrzo ulovio srca čitaoca Thorovih stripova. Rođen je na planeti sa malo resursa, gdje se poštuju bogovi koji su zaboravili na svoje podanike. Gorr pronalazi drevno oružje The Necrosword pored dva mrtva boga koji su zanemarili njega i njegovu nedavno preminulu porodicu. Potopljen u osećaj mržnje prema svim bogovima uzima The Necrosword kako bi započeo pokolj bogova kroz celu galaksiju. Ovo bi donelo negativca na nivou Hele iz filma Thor: Ragnarok i omogućilo da se priča nastavi u istom ritmu govoreći o novim cehovima koje će Asgardijanci morati da plate zbog grehova svojih bogova iz prošlosti. Gorr je takođe deo priče u kome Jane Foster preuzima Mjolnir i postaje novi Thor, što se očekuje u filmu Thor: Love and Thunder.

Bale definitivno neće glumiti lika ljudskog porekla, te će se ovim nastaviti njegov niz uloga kojima će morati da se prilagodi u fizičkom pogledu. On takođe nije glumac koji voli da se ponavlja, tako da će u ovom filmu radije igrati negativca, nego da se u svet stripovskih filmova ponovo vrati kao superheroj. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x