ILUSTROVANI INTERVJU – BOB ŽIVKOVIĆ: Bobova patnja i bol!

0

Kada smo pitali Dobrosava Boba Živkovića nismo ni mogli zamisliti na koji način će nam odgovoriti, ali ono u šta smo bili sigurni, jeste da će odgovori biti zanimljivi i kreativni.

ilustrovani intervju stripblog

Intervju Dobrosav Bob Živković: Na prvom mestu knjiga, pa burek sa sirom, pa tek onda strip!

Dobrosav Bob Živković je ilustrator, strip umetnik i virtuoz na crtežu. Da li je ovo dobro rečeno? Možda i nije, ali ni sami nismo svesni koliko je Bob knjiga ilustrovao, a na kojima smo odrasli. Divili smo se, učili smo i smejali se stranicama na kojima su izranjali Bobovi crteži, a pojma nismo imali da ih je on crtao. Bob je svoje ilustracije objavljivao u časopisima „Student“, „Vidici“, „Veliko dvorište“, „Zeka“ i „Tik-Tak“. Kasnije je radio i na naučnofantastičnim edicijama, ilustrovao je knjige za decu i učestvovao i mnogim drugim projektima. Pet puta je dobio nagradu “Neven” za najbolje ilustrovanu dečju knjigu i dva puta je dobio nagradu “Zlatno pero”. 

Bob Živković je odgovarao, bolje reći crtao odgovore za Strip Blog, na pitanja o početku njegove karijere, o tome šta mu je bilo najteže u radu i kako gleda na neke od događaja na domaćoj strip sceni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x