Džoker je zvanično najprofitabilniji strip film ikada

0

Džoker je film sa značajno manjim produkcijskim budžetom u odnosu na neke druge superherojske filmove i strip adaptacije.

Džoker je zvanično najprofitabilniji strip film ikada Strip Blog

Ali, kada je u pitanju dosadašnja zarada, Džoker je odavno prevazišao mnoge druge superherojske filmove i strip adaptacije, a sada je postao i zvanično najprofitabilniji strip film svih vremena.

U svom bioskopskom životu, Džoker je za pet nedelja prikazivanja kao film sa R rejtingom zaradio 956 milion dolara, a od toga 304.2 miliona na domaćem tržištu gde studio prima veći procenat od prodaje karata. Sa zvaničnim budžetom od 62.5 miliona dolara i znatno manjim marketinškim budžetom u odnosu na slične filmove, Džoker je do danas zaradio 15.3 puta više od svog budžeta. 

Pročitajte: The Batman – Ko će glumiti Gordona, Alfreda, the Penguina i Two-Facea?

Poređenja radi, prethodni rekorder bio je film The Mask iz 1994. godine sa Džimom Kerijem koji je zaradio 353 miliona uz budžet od 23 miliona. Venom iz 2018. je zaradio 845 miliona sa budžetom od 90 miliona. Teenage Mutant Ninja Turtles iz 90-ih je zaradio 200 miliona sa budžetom od 13.5 miliona.

Analitičari su predvideli da će Džoker preći milijardu dolara zarade pre nego što se njegov bioskopski život završi. Ovo je u svaku ruku podvig ako se uzme u obzir činjenica da ne treba očekivati da će vlada Republike Kine odobriti prikazivanje ovog filma u svojoj zemlji zbog prikazivanja rasprostranjenih društvenih nemira i protesta. Kinesko tržište je izuzetno važno obzirom na to da je u pitanju drugo po veličini filmsko tržište na svetu i sve je unosnije za Holivud.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x