Šta sve znamo o nadolazećem filmu ‘‘Dampyr’’

0

Na festivalu Lucca Comics & Games 2019 koji se trenutno održava u Italiji, Sergio Bonelli Editore najavljuje filmsku ekranizaciju stripa Dampyr.

Kada izlazi film o Dampiru?

SBE ovom prilikom objavljuje imena glumaca koji će činiti glumačku postavu filma Dampyr. Ovaj film bi trebalo da bude začetnik velike Bonelli Cinematic Universe franšize, zasnovane na stripovima ove čuvene italijanske izdavačke kuće.

Dampyr, ondosno Harlan biće manje poznati glumac Wade Briggs. Stuart Martin će glumiti Emila Kurjaka, dok će Frida Gustavasson biti Tesla. David Morrissey će kao jedno od poznatijih imena na projektu biti glavni negativac Gorka. Pored njih Sebastian Croft će se pojaviti kao Juri i Luke Roberts kao Draka.

Pročitajte: STIŽE CROSSOVER: Batman i Dylan Dog – Ksabaras i Joker!

Producenti filma će biti Roberto Proia za produkcijsku kuću Eagle Pictures, Vincenzo Sarno za Sergio Bonelli Editore i Andrea Sgaravatti za produkcijsku kuću Brandon Box.

Zanimljiv tim ljudi koji će realizovati ovaj projekat čine i Giorgio Gregorini koji je za film ‘‘Suicide Squad’’ osvojio Oskara u kategoriji najbolja šminka i frizura, Vladimir Furdik – koreograf borbe poznat po filmu ‘‘Skyfall’’, Lubomir Misak – koordinator za kaskadere serije ‘‘Game of Thrones’’ i poznati dizajner kostima Giovanni Casalnuovo ( ‘‘Wanted’’, ‘‘Beowulf’’, ‘‘Eragon’’).

Film će režirati Riccardo Chemello, dok će za scenario biti zaduženi Giovanni Masi, Alberto Ostini i Mauro Uzzeo.

Film bi navodno, trebalo da bude baziran na prve dve Dampyr epizode.

Iako je bilo glasina da će se film možda snimati na našim prostorima, snimanje se ipak vrši na različitim lokacijama u Rumuniji i trajaće 11 nedelja.

Datum izlaska filma još uvek nije poznat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x