300 Čuda: Ideja o izdavačkoj kući je oduvek tinjala, a sada su se poklopile sve kockice

0

O novoj izdavačkoj kući, ediciji H. Dž. Velsa i o njihovim budućim planovima, za Strip Blog govori redakcija izdavačke kuće 300 Čuda.

300 Čuda: Ideja o izdavačkoj kući je oduvek tinjala, a sada su se poklopile sve kockice strip blog
1. Kako je došlo do osnivanja izdavačke kuće 300 čuda?

300 čuda je osnovana kao firma za uvoz i distribuciju craft piva, iz te ljubavi je nastao i beer shop u Balkanskoj, gde smo pozvali drugare iz Darkwoood-a da nam se pridruže i da tamo napravimo, nadamo se, veoma zanimljiv koncept prodavnice. Pored piva, stripovi nas prate več dugo i ta ideja je oduvek tinjala da bi se tek sada poklopile kockice i nastala je i izdavačka kuća u okviru firme.

2. Kako ste došli do ideje da izdavanje započnete edicijom klasika H.Dž. Velsa i zašto baš takva izdanja?

Pa može se reći i slučajno ali i sa namerom, hteli smo da ponudimo nešto novo, što bi bilo zanimljivo širem auditorijumu, Velsovi klasici, sami po sebi su uvek zanimljivi ali kada smo videli izdanje na engleskom, definitivno smo rešili da sa njima krenemo. Smatramo da smo napravili dobar korak…

3. Šta čitaoci mogu da očekuju od Vas u budućnosti?

Najbitnije je svakako što uskoro krećemo sa Hellboy Univers-om, ta izdanja bi trebalo da stignu u sledećih par meseci. Više o tome kada se približi dan izdavanja.  

4. Kako gledate na domaću strip scenu i možemo li očekivati neka izdanja domaćih autora?

Po pitanju izdavaštva, smatramo da je ovo možda i zlatno doba. Nadamo se da će sve više naših autora stvarati svoja izdanja koja bi kvalitetom mogla da se nose sa inostranim izdanjima, naravno tu pre svega mislimo na mlađe autore. Što se starih izdanja tiče, ovih dana nam izlazi ”Mali moreplovac” Nikole Navojeva. Premijera će biti na sajmu knjiga u Beogradu.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x