ŽENSKI LIK u novom stripu o Asteriksu liči na GRETU TUNBERG! (VIDEO)

0

Pre dva dana smo najavili izlazak nove epizode Asteriksa i Obeliksa “Vercingetoriksova ćerka”, međutim, sada dolazimo do novih saznanja u vezi ove epizode.

ženski lik stripblog

Adrenalina, buntovna tinejdžerka koja nekima liči i na Gretu Tunberg, biće glavni lik sledeće epizode stripa Asteriks, piše Beta, prenosi N1. ženski lik

“Vercingetoriksova kćerka”, naslov je nove priče koja treba da izađe 24. oktobra, najavili su autori na konferenciji za novinare u izdavačkoj kući Ašet kod Pariza.

Ime namrštene devojke sa riđom pletenicom sigurno ima veze sa njenim karakterom, rekao je Žan-Iv Feri, autor priče za 38. izdanje stripa koji su pre šest decenija osmislili Rene Gošini i Alber Uderzo.

Pročitajte: Vercingetoriksova ćerka: Naslovnica novog stripa o Asteriksu i Obeliksu! (VIDEO)

Na pitanje da li podseća na mladu Šveđanku koja se bori protiv globalnog zagrevanja Gretu Tunberg, Feri i crtač Didije Konrad odgovaraju da je svaka sličnost sasvim slučajna.

Konrad je rekao da mu je za lik Adrenaline inspiracija bila njegova kćerka.

Strip o novoj avanturi Asteriksa izlazi za 10 dana, u pet miliona primeraka, na 15 jezika i u tridesetak zemalja.

Prema najavama vreme predviđeno za objavljivanje ovog albuma je 24. oktobar tekuće godine. Album nosi naziv “La Fille de Vercingétorix”. novi album asteriksa 

Sada je objavljena i naslovna stranica novog stripa na zvaničnoj Fejsbuk stranici Asterix et Obelix: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x