Bob Živković: Jedini put da smo mnogo pisali, brisali, crtali, brisali… je “Seks za početnike”

0

Dobroslav Bob Živković je naš poznati ilustrator. Upoznali smo njegov rad još u detinjstvu iz slikovnica i knjiga koje je ilustrovao i može se reći da ima jedan od najprepoznatljivijih stilova crtanja.

seks za pocetnike stripblog

Međutim, šta mu je bilo najteže u njegovom profesionalnom radu, to je pitanje koje mu je postavio portal 011info u intervjuu koji su nedavno obavili:

Kako izgleda proces vašeg rada i šta vam je najteže u poslu kojim se bavite? Jednom ste ispričali kako je ”Sex za početnike” bila jedina knjiga gde se plakali od muke.

Pročitam tekst i onda razmislim šta bih ja rekao na tu temu. Kao da razgovaramo. Ja i autor, ja i knjiga. Do sada (Srbin sam = u sve se razumem!) sam uvek imao sta da kažem i u svakoj čorbi sam bio mirođija. Jedina važna knjiga, jedini put da smo mnogo pazili, jedini put gde smo mnogo, mnogo razmišljali, vraćali se, pisali, brisali, crtali, brisali… je “Seks za početnike”.

Knjiga je rađena da pomogne deci i roditeljima sa odgovorima na “ona” pitanja i svi koji smo je radili pazili smo da ne pogrešimo. Obično, kad poludim, završim knjigu za desetak dana. Kad je knjiga kompleksna i teška – bude ceo mesec. “Seks za početnike” smo spremali tri godine. Jasminka Petrović, urednica Ljiljana Marinković, armija psihologa i (jadan) ja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x