Šta možemo očekivati od Galactusa u Marvelovim filmovima?

0

Disney je nedavno izgubio pravo na korištenje MCU Spidermana u njihovim budućim filmovima, ali je zato dobio sve likove u prijašnjem vlasništvu FOX studija.

Šta možemo očekivati od Galactusa u Marvelovim filmovima? strip blog

To uključuje sve članove Marvelovih Mutanata, Fantastic Four i sve njihove najpoznatije zlikovce. A to znači da napokon mogu koristiti dugo očekivanog Galactusa Proždrljitelja svjetova u svojim MCU filmovima.

No koliko je zapravo moćan Galactus u odnosu na sve ostale članove Marvelovog svemira?

Ajmo početi od početka. Galactus potječe iz mrtvog svemira koji je sa svojom eksplozijom stvorio trenutni Marvelov svemir u kojem žive naši omiljeni super junaci. Njegova prisutnost i nezasitna glad za planetima ima svoju svrhu u svemiru te ga to čini nezaustavljivom prirodnom pojavom. Proždiranjem planeta Galactus zaustavi rađanje novih Celestiala koji se nalaze u jezgri planeta, te s time drži kontrolu populacije opasnih Celestiala kako ne bi preplavili čitav svemir.


Time bismo mogli zaključiti da će Galactus ipak biti nešto jači od Celestiala koje ćemo vidjeti u nadolazećem Eternals (2020) filmu. Još jedan dokaz bi bio Jonathan Hickmanov Fantastic Four (2010) strip gdje možemo vidjeti borbu između Galactusa protiv 4 različita Celestiala.

Borbu je pobijedio uz pomoć Franklin Richardsa ali se prije toga jako dobro nosio sa nepoštenim brojkama napadača.

POVEZANO: Galactus i sve njegove moći

No kako se Galactus nosi sa ostalim prijetnjama Marvelovog svemira?
U novijim stripovima Doctor Strangea vidimo šta bi se dogodilo kad bi Galactus ušao u dimenziju moćnog Dormammua. Pojeo je sve magične energije iz te dimenzije te sa malo muke porazio gospodara mračnih sila Dormammua.


Čak niti moći All-Father Odina nisu bile dovoljne kako bi zaustavile moćnog Galactusa.

U stripovima The Mighty Thor (2011) od Matt Fractiona vidimo što bi se dogodilo kad bi Odin iskoristio svu svoju moć kako bi zaustavio Galactusa. Udarcem u glavu Odin slomi kacigu od Galactusa te upadne u instant Odin-Sleep komu. Nakon udarca Galactus regenerira svoju kacigu te je spreman nastaviti borbu protiv onesposobljenog Odina.


Možda je jedino Thanos iz stripova imao sreće protiv nezaustavljivog Galactusa kao šta možemo vidjeti u par primjera poput stripova Thanos (2018) ili event Annihilation gdje je uspio koristiti Galactusa poput žive baterije. Ali za to je imao veliku pomoć od jako moćnih likova i predmeta bez kojih ne bi imao šanse.

ve se više čini da će Galactus biti najveća prijetnja u MCU svemiru filmova do sada.

Hoće li mu itko moći stati na put?

Komentirajte, šta vi mislite tko bi mogao poraziti zastrašujućeg Galactusa?

Autor: Tomislav Antolić

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x