Jeste li znali da je Deadpool bio oženjen?

0

Da, dobro ste čuli.

Jeste li znali da je Deadpool bio oženjen? strip blog

Naš omiljeni plaćenik sa velikim jezikom Deadpool je bio oženjen ni više ni manje nego za kraljicu čudovišta Shiklah.

Nakon duge i komplicirane veze sa gospodaricom smrti, Deadpool pronalazi novu ljubav u stranicama stripova Deadpool: Dracula’s Gauntlet.

Jeste li znali da je Deadpool bio oženjen? strip blog

Priča započinje kada Dracula angažira Deadpoola kako bi mu sigurno dostavio zaručnicu Shiklah kraljicu čudovišta u pokušaju da kroz njihovo vjenčanje spoji kraljevstvo Čudovišta sa Vampirima i osigurao prijestolje podzemlja.

No stvari se zakompliciraju putem poput prave Romeo i Juliet priče pune izdaje, manipulacije, obiteljskih drama i zabranjenih ljubavi.

POVEZANO: Kako je Dedpul ubio Marvelov univerzum

Nakon prvog susreta Shiklah i Deadpoola osjeti se povezanost te je vidljiva međusobna zainteresiranost zbog velikih sličnosti između njih dvoje. No Shiklah je obećana Draculi, a Deadpool ipak ima posao za obaviti pa se njih dvoje odluče za više profesionalniji odnos. Sve dok ne otkrijemo da je Dracula ubio braću od Shiklah kako bi osigurao nasljedstvo željene titule kralja čudovišta.

Priču koja u sebi sadrži Vampire, Vukodlake, heroja Blade-a te čudovišta poput Dracule, Mumije i Frankensteina vrijedi pročitati i zbog zanimljivih gostiju koji se pojavljuju po putu. No ova šaljiva avantura samo vodi u dugo očekivano vjenčanje Deadpoola i Shiklah. Kao šta možemo vidjeti na velikoj naslovnoj stranici Deadpool #27 skoro svi članovi Marvelovog svemira su prisutni na vjenčanju.

Jeste li znali da je Deadpool bio oženjen? strip blog

Stranica popunjena sa 236 likova oborila je Guinnessov svijetski rekord 2014 godine. oženjen

Deadpool je bio oženjen nekoliko puta prije velikog vjenčanja sa kraljicom čudovišta ali njihov odnos je ipak bio jedinstven zbog dugotrajne priče njihove veze prije i poslije vjenčanja kao što nam kaže i sami kreator Shiklah kraljice čudovišta, pisac Gerry Duggan.

Nažalost njihov odnos nije dugo trajao jer su se njih dvoje ipak razveli nakon par godina u stripovima “Deadpool: Til Death Do Us,” crossover događaj sa šest dijelova koji se priča kroz stripove “Deadpool, Spider-Man/Deadpool i Deadpool and the Mercs for Money”(2017).

Svi brakovi imaju grube momente, ali obično ti momenti zapravo ne uključuju doslovno ratovanje sa svojim boljim polovicama. Upravo tako je završila njihova veza nakon šta je Deadpool postao član Avengersa i okrenuo se životu pravog heroja. Ta promjena je otjerala Shiklah natrag u ruke Dracule te su se ona i Deadpool napokon krvavo razveli.

Njihov brak možda nije imao sretan završetak ali može poslužiti nama ostalima kao primjer.

No šta vi mislite o Shiklah kraljici čudovišta i njezinim vjenčanjem sa šaljivim Deadpoolom?

Napišite komentar sa najboljim bračnim savjetima za usamljenog Wade Wilsona kako bi njegov sljedeći brak bio uspješan. 

Autor: Tomislav Antolić

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x