Spajdermen neće više biti deo MCU franšize ako Sony i Disney ne postignu dogovor

0

U neočekivanom preokretu događaja, Marvel Studios više neće biti uključen u produkciju filmova o Spajdermenu.

Spajdermen neće više biti deo MCU franšize ako Sony i Disney ne postignu dogovor strip blog

Nakon što Sony nije uspeo da izgradi sopstveni Spajdermen univerzum sa franšizom ,,Neverovatni Spajdermen” (2012), sklopili su ugovor sa Marvel Studijom, što je omogućilo Spajdermenu da postane deo velike, popularne MCU franšize. Tom Holand je debitovao kao Spajdermen u filmu ,,Kapetan Amerika: Građanski Rat” i reprizirao ulogu još četiri puta, uključujući i dva uspešna samostalna filma.

Ovogodišnji film ,,Spajdermen: Daleko od kuće” je stekao pohvale kritike i publike i postao Sony-ev film sa najvećom zaradom, i delovalo je kao da će plodonosna saradnja između Sony i Marvel Studija trajati dugo. 

Kako prenosi Variety, između Sony-a i Disney-a je došlo do prepreke u pregovorima oko budućeg finansiranja nadolazećih Spajdermen filmova. Ako dogovor ne bude postignut, to će značiti da Spajdermen više neće biti deo velike MCU franšize. 

POVEZANO: Spajdermen: Daleko od kuće Recenzija – Sa velikom moći dolazi…

Spor proizilazi iz Disney-evog zahteva da se budući filmovi o Spajdermenu finansiraju na bazi 50/50, dok iz Sony-a predlažu da se aranžman zadrži pod trenutnim uslovima koji predviđaju da Marvel Studios prima 5% bruto zarade i svih prihoda trgovačkog prometa. Disney uopšte nije bio zainteresovan da nastavi pregovore pod trenutnim uslovima. Bilo je diskusija da se, ukoliko bi se prihvatio Disney-ev predlog, njihova saradnja proširi i na druge filmove i Spajdermenovog univerzuma. 

Izvor koji je za Variety dostavio ove informacije tvrdi da dogovor još uvek može da bude postignut, ali da trenutno nema pregovora. Izvori kažu da iz Sony-a tvrde da će im biti sasvim dobro bez Marvel Studija i Kevina Fejga kao glavnom producenta koji je najzaslužniji za uspeh celokupne MCU franšize. Kreativni temelji su postavljeni i očekuje se da će Tom Holand nastaviti da reprizira ulogu Spajdermena, te i da će se Džon Vots, reditelj prethodna dva filma o Spajdermenu vratiti za nastavak. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x