Mister No Revolution: Snovi u Kaliforniji se ne ostvaruju

0

Konačno smo dočekali da neko objavi na jezicima naših naroda i narodnosti specijalni mini-serijal “Mister No Revolution” u kojem je radnja ovog stripa pomerena unapred, pa se tako naš junak nije obreo u užasima Drugog svetskog rata već u nesreći Vijetnamskog rata.

snovi u kaliforniji stripblog

Libelus je preuzeo tu ulogu izdavača dva integrala ove serije. U prvom integralu se nalaze prve dve epizode “Gori momče, gori” i “Biću tvoje ogledalo”, a u drugom “Snovi u Kaliforniji” i “Neko koga ćeš voleti”.

Ova interesantna serija, za Boneli izdanja i serijale posebna je po više smernica o kojima smo pisali. Pre svega autori Masiero i Avalone su napravili izmenu, potpuni obrt u radnji samog stripa, sve su tako uklopili da je ipak ostao karakter lika identičan, ali je sve postalo dosta zanimljivije samim tim što je radnja izmenjena u savremenije doba. Takođe sam način crtanja, kolorisanja i kadriranja, postavke table dosta je različit, dinamičniji je i tako smo dobili jednu Panišersku postavku i akciju. Svakako osvežavajuće i za svaku pohvalu. 

Pročitajte: Mister No “Biću ogledalo tvoje”: Istinski borac u ratu i miru!

Treća priča “Snovi o Kaliforniji” opisuju dve radnje paralelno. Nakon izvlačenja iz rata u Vijetnamu Mister No i njegov prijatelj se nalaze na oporavku, Mister No je stupio u ljubavnu vezu sa sestrom svog prijatelja, ranjenika, a pronašao je i posao, “dostojan” jednog veterana rata u Vijetnamu, pere sudove u jednom lokalu. Tako su nažalost završavali veterani tog, ali i svih ostalih ratova na svim krajevima sveta. Nažalost nigde se ne živi normalno…

Drugi deo radnje odnosi se na to, zapravo na to kako je Mister No naučio da upravlja avionom. Tu pratimo njegov put od odlaska od kuće, do toga da ga je jedan dobar čovek “udomio” i dao mu posao. 

Sve u svemu ovo je deo priče u kojem nema akcije, nema nikakve pucačke radnje niti bilo kakvog okršaja. Zapravo, mora se ispričati priča jedno za svagda, a to je najbolje u ovom slučaju, ocenjujemo, u trećem delu, tačnije u delu o kojem pričamo. Odaje se utisak da je tako zbog kraja ove epizode, za koji ćemo reći da je Mister No došao u vezu sa jednom revolucionarnom organizacijom crnaca. Sada razumete zbog čega smatramo da je dinamika dobra, zato što se nasluđuje opasna radnja u narednim delovima priče.

Iako je obećano da će ovaj serijal u Srbiji biti objavljen od strane izdavačke kuće Veseli četvrtak u ediciji “Obojeni program” to se još nije dogodilo.

Snovi u Kaliforniji nisu ostvareni, oni se i dalje sanjaju…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x