,,Nadzirači” novi trailer za HBO seriju – Povratak Dr. Menhetna! (VIDEO)

0

Na Comic Con-u u San Dijegu je objavljen i prvi ceo trailer za nadolazeću HBO TV adaptaciju jednog od najboljih stripova svih vremena, Nadzirača.

,,Nadzirači'' novi trejler za HBO seriju - povratak Dr. Menhetna! strip blog

Nadolazeća serija ne bavi se onim što je napisao Alan Moore, a ilustrovao Dave Gibons, već služi kao svojevrstan nastavak njihovog kultnog stripa i dešava se u sadašnje vreme alternativne realnosti Nadzirača. HBO je do sada bio jako misteriozan sa marketingom oko ovog projekta. Teaser trailer iz maja bio je pun zagonetnih scena i lica. Ako ništa, strategija je uspela da zainteresuje fanove. Zato sada dobijamo tro-minutni uvid u seriju koji je definitivno obeležio povratak Dr. Menhetna.

https://www.youtube.com/watch?v=1yKq1PRvPJQ

Ozimandijasov plan i epilog dešavanja u stripu izgleda nije baš doneo svetu mir kako je trebao. Svet je podeljen na pristalice Roršahovog kulta čije misije ih okreću protiv policajaca, a policajci sami nose maske kako bi se zaštitili i to je novi svetski poredak. Moguće je da Roršahovom kultu pripadaju oni koji su pročitali njegov dnevnik i zbog onoga što se desilo pokušavaju da uzmu pravdu u svoje ruke, uprkos policiji i vladi.

POVEZANO: Nadzirači- Razlike između stripa i filma

Kako vidimo u jednom novinskom naslovu na početku trailera, Adrian Veidt, Ozymandias je proglašen zvanično mrtvim, što možda implicira da se verovalo da je on mrtav. U prethodno objavljenom teaseru smo ga videli kako je namestio neku eksploziju, i sada se verovatno pametno krije na svom imanju dok svet misli da je mrtav, jer je verovatno tražen nakon otkrivanja Roršahovog dnevnika.

Trailer počinje sa pokušajem pljačke koju sprečava verovatno neko nov ko je obukao masku starog heroja, Hooded Justice-a.

Takođe vidimo kako lik koga glumi Don Johnson vozi letelicu u obliku sove koja u stripu pripada Nite Owl-u, što možda znači da Don Johnson igra stariju verziju Dana Dreiberga, Nite Owl-a iz stripa. 

Glumica Jean Smart glumi stariju verziju Sally Juspeczyk, poznatije kao Silk Spectre i koristi prezime Blake, koje je pripadalo njenom ocu, Komedijašu. To implicira da ona i Dan Dreiberg nikada nisu završili u braku, ili su razvedeni. 

Iz trailera saznajemo da ne možete biti maskirani osvetnik, osim ako ste pripadnik policije istovremeno. Upravo to je i lik koga glumi Regina King. 

U sceni sahrane policajca uz počasti, oko njegovog kovčega vidimo obmotanu drugačiju verziju američke zastave, dok oko pripadnika Roršahovog kulta vidimo staru i originalnu verziju. 

Na ovoj slici vidimo poster iza sa ,,četiri najvažnija predsednika”. Jedan od njih, aktuelni predsednik Amerike u seriji je niko drugi do Robert Redford. Do njega je Nikson, tako da njih dvojica mora da su uradila nešto bitno i veliko čim se svrstavaju u najvažnije predsednike sa Linkolnom i Vašingtonom. 

povratak Dr. Menhetna! strip blog

Još jedna scena koja upada u oko poznavaocima stripa Nadzirači je ovaj crtež Ozimandijasovog čudovišta sa kraja stripa koji nam jasno daje do znanja da je HBO serija Nadzirači nastavak isključivo stripa, a ne i filma Zack Snyder-a. 

Vidimo i satelitske snimke na kojima je prikazan povratak Dr. Menhetna na Mars uz pratnju pesme David Bowie-a ,,Life on Mars”. Dok je do kraja trailera evidentan i njegov povratak na Zemlju, da li to znači da će on razbiti i razotkriti Ozimandijasovu zaveru? 

Trailer je prožet ,,Tik Tak” zvucima koji su istovremeno referenca na sat do sudnjeg dana iz stripa, a i verovatna najava novog haosa i pretnje da će svet biti uništen novim podelama i sukobima. 

Sigurno će ovaj trailer izazvati još mnogo teorija.

Serija je najavljena za oktobar, po nekim nagađanjima vrlo verovatno bi to mogao biti 6. oktobar, a prva sezona će imati 10 epizoda. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x