Spremite se jer se Hellblazer vraća u novom DC-ijevom serijalu

0

Džon Konstantin se ove jeseni vraća sa novim avanturama u sklopu Sandman univerzuma Nila Gejmena.

Spremite se jer se Hellblazer vraća u novom DC-ijevom serijalu strip blog

Konstantin će se prvo pojaviti u The Sandman Universe Presents Hellblazer #1, scenariste Simon Spurrier-a i crtača Marcio Takare. Posle jednokratnog izdanja koje će izaći 30. oktobra, Spurrier i crtač Aaron Campbell će se udružiti na redovnom serijalu John Constantine, Hellblazer, koja će izaći 27. novembra,

,,Hellblazer je naslov koji sam želeo da pišem još otkako je Džon Konstantin ispao iz uma Alana Mura na stranice stripa Stvorenje iz močvare. On je cinićni mag, čovek sebičnih nagona i kataklizmične samospoznaje, koji pokušava da učini dobru stvar uprkos ceni toga, uprkos zlobnom i nasilnom svetu koji ga okružuje. On možda nije heroj koji nam je potreban, ali je definitivno kopile kakvo zaslužujemo”, ističe Spurrier.

Povezano: Oktriveni prvi detalji o Netflixovoj TV seriji Sendmen

,,U novoj eri sve je drugačije. Sve što je Džon voleo i znao je mrtvo ili ga prezire. Sam, ljut, stariji i mudriji, on vidi kako sve oko njega ludi. A on radi ono što radi, udiše dim, osmehuje se i odlazi na posao”, nastavlja Spurrier.

Spremite se jer se Hellblazer vraća u novom DC-ijevom serijalu strip blog

The Sandman Universe Presents Hellblazer #1 priča počinje u trenutku prvobitno viđenom u Gejmenovom stripu Knjiga Magije. Džon Konstantin se nalazi iscrpljen, krvav i umire u epskom magičnom ratu – borbi koja će uskoro uništiti svet. Dok leži tamo, vizija mladog Tima Hantera stoji iznad njega, dok naivni mladić iz prve ruke vidi šta mu sudbina drži. Užasnut, Hanter beži nazad u prošlost, a Konstantin je ostavljen da umre.

Spremite se jer se Hellblazer vraća u novom DC-ijevom serijalu strip blog

Sada, godinama kasnije, Konstantin se ponovo pojavljuje, fizički nije ostario, ali sa svim svojim sećanjima koja su netaknuta, dok ga je svet ipak zaobišao. Konstantin sada mora da shvati da je novi svet rastrgan istim starim političkim i društvenim nevoljama, dok pokušava da otkrije kako se vratio nakon toliko vremena. Ali najviše zabrinjavaju glasine o novom mladom magu po imenu Tim Hunter, dečak koji je predodređen da bude ili najveći mag od svih, ili najveća pretnja svetu. Ako se istorija ponavlja, da li je uloga Džona da ponovo umre? Ili je Džon tu da zaustavi ciklus i zaustavi Tima Hantera?

Sandman Universe je nova serija stripova koju uređuje Nil Gejmen. Drugi serijali će uključivati njegove naslove: The Dreaming, House of Whispers, Lucifer i Books of Magic, koji će započeti svoje nove epizode u novembru. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x