Otvorena izložba belgijskog stripa: Spiru i Tintin u Leskovcu!

0

U subotu, drugog dana Balkanske smotre mladih strip autora otvorena je izložba belgijskog stripa u biblioteci grada Leskovca “Radoje Domanović”. 

spiru i tintin stripblog

Postavka je sadržala mnoštvo tabli različitih belgijskih stripova iz različitih stvaralačkih perioda. Posetioci su mogli da se upoznaju sa umetnicima i različitim stilovima rada na stripu. spiru i tintin 

Tu su se našle table Spirua, Tintina i još mnogih stripova iz belgijske škole. Biblioteka je takođe omogućila da se prelistaju izdanja belgijskih stripova koja su domaći izdavači preveli na naš jezik. s t r i p b l o g 

Pročitajte: Balkanska smotra mladih stripa autora: Širenje kulturnih vidika kod mladih!

U Narodnom muzeju grada Leskovca dodeljene su i nagrade u različitim kategorijama. Naš urednik je dobio nagradu za osvoje drugo mesto u kategoriji teorije stripa. 

-Ova nagrada je značajna i za mene i za ljude koji rade sa mnom na portalu Strip Blog. Nagrada je važna pre svega što je Balkanska smotra mladih strip autora jedan od najstariji, ako se ne varam i najstariji strip festival na ovim prostorima. Svakako je laskavo priznanje. Ono što je najbitnije jeste to da ovaj portal radi sa maksimalnim entuzijazmom i minimalnim podsticajem od strane zadovoljnih čitalaca, ostali samo daju moralnu podršku što je za sada dovoljno. Rastemo i proširuje nam se, sazrevamo i imamo sve bolje vesti i materijal, istakao je urednik našeg sajta Miloš Simić.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x