Bartonov Betmen bi se možda mogao vratiti kao strip

0

Ovog meseca obeležava se 30 godina od izlaska Betmena režisera Tima Bartona.

Bartonov Betmen bi se možda mogao vratiti kao strip strip blog

Bartonov Betmen iz 1989. godine bio je fenomen toga vremena kada su bioskopske blagajne u pitanju i oslobodio Betmena čudnog nasleđa ekranizovanja nakon čuvene tv serije iz 60-ih.

Film se na neki značajan način povezao sa publikom i uticao na novu generaciju fanova od kojih će kasnije mnogi postati i strip autori.

Pročitajte: Spajdermen: Plavo – Mlade godine i žal što ostade…

Nakon uspeha DC Comics-a u prilagođavanju prethodnih medijskih inkarnacija mračnog viteza u potpuno nove stripovske avanture, kao što su Batman ’66 i Batman: Arkham Knight, izdavač je otvoren za mogući nastavak Bartonovih filmova u vidu stripa, prenosi CNN.

strip blog

,,Mi i dalje dobijamo predloge od naših kreatora kojima je Bartonov Betmen bio prekretnica zbog koje su zavoleli stripove. Oni žele da naprave strip koji je konkretno povezan sa ovom realnošću iz Bartnovih filmova”, navodi Džim Li, kreativni direktor DC Comics-a.

Tim Barton se nakon Betmena vratio i 1992. napravio ,,Povratak Betmena” koji nije postigao uspeh kao prethodni film. Film je i dalje inspirisao određeni talas fanova.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x