Čudotvorac (Miracleman) – Nil Gejmen radi na novim pričama

0

Dugačka i zbunjujuća bitka oko prava je konačno gotova i Čudotvorac (Miracleman) je spreman da se vrati u ruke Nila Gejmena.

Čudotvorac (Miracleman) - Nil Gejmen radi na novim pričama strip blog

Comic Book Resources i Nil Gejmen su razgovarali u okviru Gejmenove turneje oko TV serije ”Dobra Predskazanja”, u produkciji Amazona. Na pitanje o statusu revolucionarnog i cenjenog strip serijala ”Miracleman”, koji su on i Mark Bakingem nasledili od Alana Mura pre skoro dvadeset godina, Gejmen odgovara da se sve prepreke čine uklonjenim i da je par započeo da stvara nove epizode o Čudotvorcu.

Pročitajte: “Lavkraft”: Šta ako Nekronomikon i Ktulu zaista postoje i šta ako je Lavkraft sve to video?

,,Čudotvorac se vratio. Gotovo da sam neodlučan da li da otkriijem nešto više. Čudotvorac je u više navrata skrenuo sa puta zbog razloga koji nisu u mojoj i Bakingemovoj kontroli. Postojala je cela gomila problema u ugovorima i ljudi su proveli bukvalno godine češljajući i rešavajući te probleme pre nego što nam je konačno dozvoljeno da se vratimo. Sada se sve čini rešeno. Verujem da Mark Bakingem crta Čudotvorca sada dok mi pričamo. S obzirom da je poslednje izdanje izašlo 1933. to je malo… Strahujem da govorim prerano i da se može dogoditi nešto strašno, ali izgleda da smo na pravom putu”, objašnjava Gejmen. 

Iz CBR-a su se obratili i izdavačkoj kući Marvel povodom ovoga, ali tamo nisu dobili potvrdu niti komentar. 

strip blog

Duga bitka oko lika i materijala Mura, Gejmena i mnogih umetnika koji su sa njima sarađivali može se slobodno okarakterisati kao najzamršenija pravna bitka u istoriji stripa. Lik je prvobitno započeo kao Marvelman, britanska imitacija Kapetana Marvela (Shazam) iz Zlatnog doba stripa. Kada je zbog tužbe tadašnji izdavač Fawcett sklonio iz proizvodnje i prodaje Kapetana Marvela, Marvelman je nastavio kao njegova eksploatacija. Rezultat je bio prvi originalni britanski superheroj. 

Mnogi čitaoci i dalje željno čekaju zaključak priča o Čudotvorcu iz Srebrnog doba, dok su sa druge strane mnogi dugo bili skeptični i nisu verovali da će ovaj strip više ikada videti štampu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x