Marinijeva tabla “Batman: The Dark Prince Charming” prodata za neverovatnu svotu novca!

0

Ah, to kolekcionarstvo… Ta najlepša od svih bolesti zavisnosti. Svi vi, sabraćo stripofili, valjda znate za onu toplotu koja usija čelo i izmami graške znoja kad jurite neko retko izdanje koje treba da popuni rupu na vašoj polici.

marinijeva tabla stripblog

Znate i za slatko, gotovo orgazmično, zadovoljstvo kad vam predmet opsesije padne u ruke. Međutim, to je jurnjava za stripom, a ta groznica među ljubiteljima devete umetnosti ima i drugi, napredniji stadijum – lov na originalne table.

I dok se na Balkanu table pokojnog Galeana Ferija vrednuju kao ikone, sa one strane Bare nam stiže vest koju prenosi Bleeding Cool portal. Tabla stripa Batman: The Dark Prince Charming sjajnog italijanskog crumetnika Enrika Marinija, prodata je na aukciji za 16 250 dolara.

Pročitajte: Asteriksov i Obeliksov 60. rođendan: Luksuzno izdanje košta čak 200 evra

Jedan od najboljih evropskih crtača današnjice, radi uglavnom za francuske izdavače i najpoznatiji je po radovima na Škorpiji, Pustinjskoj zvezdi, Džipsiju te Orlovima Rima.Svoj jedinstven, realistični stil obogaćuje akvarelom u sopstvenoj izvedbi što njegovim tablama daje na lepoti i izražajnosti.

Prošle godine je za DC napisao i oslikao priču od dva toma oko čijeg prevoda na srpski bi se mogle povesti brojne polemike, pa zato neka ostane Batman: The Dark Prince Charming. Stvorio je jedan senzualni i mračni Gotam u kome Betmen pokušava da reši otmicu devojčice za koju sumnja da mu je ćerka.

marinijeva tabla stripblog

Jedna od sjajnih tabli ovog one shota-a prikazuje Mračnog viteza kako čisti patos svojim večitim, iskeženim neprijateljem sa malom Alinom, oko koje se i vrti ova storija, kao svedokom . Tu je i Harli i njena verna bejzbol palica kojom kači Betmena, a tu je i kolekcionar koji je iskeširao lepu svoticu za ovo umetničko delo dimenzija 21,5cm x 35cm. Šesnaest hiljada i dvesta pedeset dolara.

strip blog

Primera radi, prosečna godišnja plata u Srbiji je oko četiri hiljade dolara.

marinijeva tabla stripblog

Još jedno poređenje, a i vest samo po sebi, Marinijeva ilustracija Harli Kvin prodata je za 2365 dolara.

Aukcija je održana u Dalasu u sklopu European Comic Art Signature Auction.

Izvor: Bleeding Cool

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x