I serija “Državni Posao” je obeležila 50 godina Alana Forda (VIDEO)

0

Baba je ovog puta pronašla Đorđetovu davno pothranjenu škrinju u kojoj su bila sva Vjesnikova izdanja Alan Fordovih stripova.

I serija “Državni Posao” je obeležila 50 godina Alana Forda (VIDEO) strip blog

Popularna humoristička “Državni Posao” posvetila je sinoćnu epizodu jubileju 50 godina Alana Forda. Popularni trio nas je u svom stilu ovom prilikom podsetio na neke od vanvremenskih citata iz stripa Alan Ford kao što su:

,,Radno vrijeme je od petnaest manje osam, ne od osam manje petnaest.”
,,Dovraga. Tvoja nemarnost i lijenost je ravna kakvom lijenjivcu pred godišnji odmor.”
,,Ako kaniš spavati, ne smiješ se probuditi.”
,,Jer, tko spava, budan nije.”
,,Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi.”

Ako želite da saznate šta je još pored originalne kolekcije Alana Forda baba pronašla u škrinji i ko je uživalac alkoholnih isparenja poznatiji kao Superhik sa Pejićevih Salaša, pogledajte ovu fenomenalnu epizodu. 

Povezano: Šta je zapravo pravi fenomen Alan Forda u zemljama bivše Jugoslavije?

Epizoda ,,Neprocenjiva Kolekcija” je celim scenarijom inspirisana fazonima iz Alana Forda. Čvarkov i Torbica odaju omaž ne samo jubileju i stripu Alan Ford, već i svim nostalgičarima i čitaocima ovog popularnog strip serijala iz bivše Jugoslavije. Veliki jubilej koji slavi Alan Ford i njegova megalomanska popularnost na ovim prostorima je jedna od retkih prilika da se, ne samo Alan Ford, već i strip kao umetnost, ponovo nađe u centru pažnje svih mejnstrim medija. Jubilej je takođe obeležen izložbom u Domu kulture Studentski grad, kao i koncertom Slobe Dragovića pod nazivom ”Spy Story”.

Ekipi serije “Državni Posao” ovo nije prvi put da epizodu posvećuje stripovima. 2016. godine, epizoda pod rednim brojem 712. nosila je naziv ,,Duh sa sekirom” i bila posvećena Zagoru, a tu epizodu možete pogledati OVDE.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x