Znate li kako je Aspiriniks skrenuo s uma?

0

Da li treba više da kažemo od toga da je Aspiriniks (ime prema prevodu Đorđa Dimitrijevića u izdanju Čarobne knjige) poludeo, skrenuo s pameću, pomerio, prolupao…

aspiriniks stripblog

A kako se to zapravo dogodilo? 

Ajde malo da razmislimo šta bi moglo uticati na to da Aspiriniks, najtrezveniji, najučeniji i najmudruji čovek u nepobedivom galskom selu skrene s uma. Kada vam budemo rekli, ma vi nećete moći verovati. Jedan simpatični debeljuca, bio je razlog tome da Aspiriniks pošašavi.

Pročitajte: Najavljen novi album Asteriksa i Obeliksa – “La Fille de Vercingétorix” (VIDEO)

Dobro, mislimo da ste već shvatili, u pitanju je Obeliks, ali nije on kriv. Ne, ne zaista nije. Kriv je stećak, mada nije ni on. Jednostavno Obeliks je pogodio Aspiriniksa stećkom i kako da vam kažemo, pomutio mu um i razum. Što je još gore, pameću je pomerio i drugi druid koji je trebalo da izleči Aspiriniksa, ali nećemo vas terati da pogađate kako, dosta je bilo kvizova za danas.

aspiriniks stripblog

Naime, ovaj nemili događaj se zbio u sedmoj epizodi Asteriksa i Obeliksa zvanoj “Borba starešina”, kada su rimske vojskovođe odlučile da oprobaju svoju staru taktiku osvajanja drugih naroda i država – “zavadi pa vladaj”. Oni su napujdali jednog od “galo-rimskih” starešina da izazove starešinu Asteriksovog i Obeliksovog sela, Drmatoriksa. Taj drugi starešina je bio i mlađi i jači od svog protivnika, a njemu je očajnički bio potreban čarobni napitak, koji će mu dati snagu da pobedi u borbi. Borba je tako zamišljena da onaj koji pobedi preuzima starešinstvo nad plemenom poraženog vođe.

aspiriniks stripblog

Šta da vam kažemo, osim da je sva ta zavrzlama bila kratkog daha, nije dugo trajala, oporavio se Aspiriniks, ne brinite! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x