OKULTIS JE UMRO, SUZE NA BLEKOVIM OČIMA: Kako je umro profesor Okultis?

0

Za slobodu se žrtvuju najbolji, iako znamo da bi nam još poslužili, ali i ono najvažnije, da oni sami nisu zaslužili da im se odužimo na takav način, da budu mamac.

okultis je umro stripblog

Svanuo je jedan tužan dan za sve trapere i borce za slobodu iz družine Velikog Bleka. Preminuo je profesor Okultis. Tužna povorka, predvođena Blekom i Rodijem, krenula je u grad, koji je bio pod kontrolom snaga britanske krune. Poslednja želja ovog ješnog genija bila je da se sahrani na groblju katedrale Sv. Patrika. Kada su to čule britanske vođe, odlučile su se na jedinstven potez.

Čitav početak stripa “Veliki Blek – Najduža noć” objavljenog u ediciji Lunov Magnus Strip u broju 718. prolazi u svečanoj i tužnoj atmosferi. Ovde čitaoci mogu da vide scenu koja se ne sreće često, Velikog Bleka kako plače, tužnog i poraženog lica.

Pročitajte: Borba za prava radnika i sirotinje, to je razlog zbog kojeg volimo Bleka i Kena Parkera!

Britanski zapovednici dopuštaju da se telo profesora Okultisa sahrani u gradu, ali da u pratnji budu samo Blek, Rodi i Konoli. Svi ostali pripadnici slobodarskog naroda i pobunjenih starosedelačkih plemena morali su ostati napolju i čekati u neizvesnosti povratak svojih drugova.

Britanci su organizovali čitavu počasnu povorku unutar grada, sa trubama i svečanom gardom, kako bi “odali poštu cenjenom protivniku”. Naravno, sve ovo je bila teška klopka u koju su upali Blek, Rodi i Konoli. Ali ipak nisu ostali sami.

Celu akciju, isplanirao je Bendžamin Frenklin koji je sa jednog francuskog broda, usidrenog u gradskoj luci, posmatrao sve što se događa i na vreme otvorio topovsku vatru kako bi spasao Bleka i drugove. 

strip blog

Naravno da Okultis nije mrtav, sve je to bilo lažirano kako bi se ukrali britanski planovi za odlučujuću bitku sa rodoljubima. 

Sve je izgeldalo tako uverljivo, Blek je bio prevaren i od svojih i od neprijatelja, ali na kraju je viši cilj pobedio i uspeo da dovede Bleka do toga da oprosti svojim saborcima što su ga namerili žrtvovati. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x