Kapetan Marvel: Koje su zapravo njene supermoći?

0

Carol Danvers je prešla dug put u stripovima kako bi postala Kapetan (ili Kapetanica) Marvel koju danas publika prepoznaje. 

kapetan marvel strip blog

Kapetan Marvel je trenutno alfa lider Avengers tima i odigrala je ključne uloge u raznim bitnim događajima kao što je Civil War ll, čak je i sama pobedila Thanosa. Iako je novajlija i MCU, tamo je već pozicionirana kao najjači Avenger.

Ali, pre nego što je postala tako opako oružje, pogledajmo unazad na različite prikaze koje je Carol imala u stripovima i kako je njen set supermoći varirao na putu ka tome da postane ključni član grupe najmoćnijih zemaljskih heroja.

Kreirana 1968. od strane Roy Thomasa i Gene Colana, Carol je stekla moći u toku eksplozije Kree uređaja. Ovo je kod nje izazvalo da se njena genetska struktura spoji sa prvobitnim Captain Mar-Vellom, pretvarajući je u hibridnu mešavinu Kree-a i ljudskog bića. Preuzela je ime Ms. Marvel i stekla moći kao što su nadljudska snaga, izdržljivost, otpornost na toksine i predosećajem tzv. ,,sedmim čulom”. Bila je idealan primerak Kree vrste, idealan primerak ljudskog bića i savršen vojnik.

Pročitajte: Kada i kako je Kapetan Amerika pristupio Osvetnicima?

Tokom 89-ih, Carol je ostala bez svojih supermoći. Moći joj je oduzela mutant Rogue, da bi nakon toga Carol bila oteta od strane vanzemaljske rase zvane Brood, koji su na njoj vršili eksperimente. Tu je Kapetan Marvel dobila sasvim nove supermoći. Mogla je da koristi energiju bele rupe i to ju je učinilo sposobnom da generiše moć zvezde. Kontrolisala je toplotu, elektromagnetni spektar i gravitaciju. Povrh svega toga, mogla je da putuje brzinom svetlosti i da preživi u vakuumu. 

strip blog

Istinske superherojske razmere dobila je tokom Civil War priče, gde je stala na stranu Iron Mana. Tu je pokazala svoje izvorne i novo-dobijene supermoći što je dovelo do toga da je kroz vreme Marvel Comics rebrendira i unapredi u novog Kapetana Marvela, iz njene dotadašnje uloge koja je bila poznatija kao Ms. Marvel.

Sada, ona je brža i jača nego ikad, sa svojom manipulacijom energije, apsorbovanjem, eksplozivnim udarcima i izdržljivošću sposobna je da stane na crtu negativcima kao što su Dr. Doom, Galactus i veliku ludi titan Thanos.

Prevedeno sa sajta CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x