Novi Avengers: Endgame trailer daje više pitanja nego odgovora

1

Videli smo novi trailer za najiščekivaniji film ove godine, Avengers: Endgame, koji uprkos trajanju od 30 sekundi, nudi mnogo toga, navodi CBR.

avengers: endgame

Promo se otvara sa brzinskom montažom heroja koji su bili žrtve Thanosovog razarajućeg pucanja prstima na kraju Avengers: Infinity War filma. Koliko god tužno bilo, to je dobar način da se publika podseti šta je sve na kocki u Avengers: Endgame. 

Nakon što je logo Marvel Studios postao prašina, Avengers: Endgame trailer počinje prizorom u kome vidimo New York i to prazan u ranim večernjim satima. Desetine brodova se nalazi oko ostrva Liberty, dok je City Field prazan, i okružen automobilima na parkingu. Čini se da na obe lokacije postoje logori. 

,,Neki ljudi su nastavili, ali ne i mi.” Ovu rečenicu izgovara Captain America, koji se nalazi na sastanku grupe za podršku onima koji su izgubili voljene tokom Thanosovog zlodela. Na zidu se nalazi poster sa pitanjem: ,,Kuda idemo mi, sada kada ih više nema?” Rodgersu je očigledno bila potrebna terapija koju sada dobija. 

Pogledajte: Avengers: Endgame Super Bowl trailer – Osvetnici spremaju osvetu

Sledeća serija brzih isečaka prvo prikazuje Starka i Nebulu kako zajedno popravljaju nešto. Sudeći po pozadini, moguće je da se nalaze na brodu koji je na planetu Titan doveo Starlorda, Draxa i Mantis.

Nakon toga sledi snimak Rodgersa, Natashe, Bannera i Rhodesa, koji ostavljaju Avengers Compound kako bi dočekali nekoga. Da li je to Tony ili Captain Marvel? Zatim sledi scena u kojoj Rocket Raccoon ulazi u kolibu. Moguće je da je Rocket izgradio sebi sklonište blizu vode, ali ovaj lik i njegova buduća uloga je i dalje misterija. Sledi Natasha koja vežba gađanje. Vidimo je sa znatno dužom kosom nego u Infinity War što označava vremenski period koji je prošao od kobnih događaja. Takođe to što je prvi put vidimo kako vežba nešto simbolizuje da je verovatno ranjiva i nesigurna kao ceo tim. 

Posle vidimo Thosa sa Stormbreakerom. Nije moguće odrediti gde se nalazi, ali je vrlo moguće da traži nekog od preživelih Asgardijanaca. S obzirom da će Tessa Thomspon reprizirati ulogu kao Valkyrie, moguće je da će pronaći baš nju. To što sa sobom nosi Stormbreaker, znači da može biti bilo gde u galaksiji, jer Stormbreaker ima moć da otvori Bifrost. 

Nakon toga vidimo Antmana i Rhodesa kako oblače svoja odela kao da se spremaju za borbu. Za njima sledi pogled na Ronina obasutog crvenim svetlom koje verovatno simbolizuje opasnost. 

Pročitajte: James Gunn će režirati Suicide Squad 2 sa novim likovima

Vidimo i da je Cap dobio svoj štit nazad, koji je ostavio nakon filma Captain America: Civil War. Nakon dužeg vremena, on na sebe ponovo mora preuzeti ulogu vođe i napraviti korake ka tome da ponovo postane simbol nade. Dok sa mukom stavlja svoj stari štit pokazuje nam da je Thanosovo pucanje ostavilo velike posledice na njega u psihičkom, a možda i fizičkom smislu. Zatezanje traka na štitu jasno stavlja do znanja da je Rodgers slomljen i da pati od postraumatskog poremećaja. Predvodio je Avengerse u bici kod Wakande, i njegovi postupci su na neki način doveli do poraza. On nije želeo da trguje životima i dozvoli Scarlett Witch da ubije Visiona kako bi uništila Time Stone. Kasnije su njegova dva najbolja prijatelja pred njegovim očima pretvoreni u prašinu. 

Trailer se završava scenom u bunkeru gde vidimo novi Avengers tim koji se sastoji od: Captain America, Thor, Black Widow, War Machine, Ronin, Rocket Raccoon i Ant-Mana. Svako će se zapitati gde je u ovoj priči Banner/Hulk. Možda se Marvel Studios igra sa nama kao u traileru za Infinity War gde se Hulk nalazio u borbi kod Wakande, iako se Hulk nij pojavio u filmu nakon borbe sa Thanosom, ili kad su u traileru pažljivo izbacili Spider-mana iz Civil War borbe na aerodromu. Postoji teorija da se razvija priča u kojoj će se dve strane spojiti i Banner/Hulk postaju Professor Hulk iz stripova. 

U završnoj sceni Avengers: Endgame trailera se jasno ne vidi, ali Avengersi su očigledno u novim uniformama jer Thor ne nosi svoj plašt na primer. Moguće je da su ovo odela za Quantum Realm koji smo videli u Ant-Man and the Wasp. Što znači da će Avengersi putovati kroz vreme kako bi ispisali novu istoriju i sprečili Thanosa pre nego što je pucnuo prstima. Ovo može biti pravi razlog zašto Bannera nismo videli, jer on neće poći sa njima. Kako smo naučili u Ant-Man and the Wasp, neko mora biti izvan Quantum Realm, koordinirati timom i nadgledati ih za slučaj da im je potrebno brzo vađenje odatle. 

Avengers: Endgame izlazi 26. aprila. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rocket
Rocket
5 years ago

Dobra analiza ima logike sve to kazete

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x