Corto Maltese – Sve što znamo o predstojećem filmu

0

Producenti filmsku adaptaciju Corto Maltese vide kao pokretač franšize nadajući se da će postići efekat masovnog prihvatanja i uticaj kakav su imale franšize: Indiana Jones, Pirates of the Caribbean i Sherlock Holmes. 

corto maltese

Film Corto Maltese će režirati francuski reditelj Christophe Gans, do sada poznat po ostvarenjima: Silent Hill, Brotherhood of the Wolf i francuske verzije Beauty and the Beast. On će uz William Schneider-a biti i scenarista. Producent filma će biti Samuel Hadida. Zasnovan na avanturama popularnog moreplovca kojeg je napisao italijanski strip autor Hugo Pratt, Corto Maltese će biti angažovan od strane grupe kineskih revolucionara da otme oklopni voz ruskog cara Nikole II koji prenosi svoje zlato iz Sankt Peterburga u Vladivostok. 

Glavnu ulogu će igrati Tom Hughes, publici poznat po ulozi princa Alberta u seriji Victoria.

-Corto Maltese je za mene bio projekat iz snova od kada sam kao dečak čitao stripove. Sada kad imam priliku da ovu neverovatnu priču dovedem na veliko platno, ne mogu da zamislim boljeg glumca koji bi igrao avanturističkog Corta od Tom Hughesa. Pratio sam ga u tv seriji Victoria u kojoj se plasirao kao jedan od trenutno najvećih britanskih glumaca, izjavljuje Christophe Gans.

James Thierrée, unuk čuvenog Charlie Chaplin-a, će igrati Cortovog pomoćnika Rasputina, a pored njega su unajmljeni i Milla Jovovich i Mark Dacascos, čije su uloge još uvek nepoznate. Gans je naglasio da su u toku i pregovori sa glumicom Michelle Yeoh. 

-Sakupljamo briljantne i talentovane glumce kako bi oživeli Corto Maltesea na velikom platnu, naglašava producent Samuel Hadida. 

Sa snimanjem se počinje ovog meseca u Evropi i Kini. Još uvek nema zvaničnog datuma izlaska filma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x