Batman i Superman su bili najlošije rangirani članovi Justice League

0

Snyderov Batman v Superman je prva live-action kombinacija DC superheroja na velikom platnu koja je trebala da pokrene DC filmski univerzum. Zbog svog mračnog tona i zbrkane priče film je naišao na pomešane komentare i uglavnom negativne kritike.

batman i superman stripblog

Tokom probnih projekcija filma Justice League, Batman i Superman su bili najlošije rangirani članovi superherojskog tima među publikom. U test projekcijama jedno od pitanja u anketi je bilo rangiranje članova Justice League. Wonder Woman je bila na vrhu liste. Aquaman i the Flash su bili rame uz rame, ali je the Flash prevagnuo na drugo mesto jer je publika volela njegov komični stil u filmu. Aquaman je bio treći i imao je izuzetno pozitivan uticaj i na muški i na ženski deo publike. Betmen i Supermen našli su se na dnu liste. 

Razog ovome je ozbiljan stav kojim je Snyder predstavio oba heroje, a koji šira publika nije prihvatila. Ovo se posebno odnosi na Henry Cavilla kod kojeg fanovi nisu osetili toplinu kakvu je imao Chistopher Reeve. Pepravkom Joss Whedona na filmu Justice League pokušali su da isprave ovo predstavljajući Supermena i Betmena optimističnije ali napredak se nije osetio. Publika je posebno bila ometena lošim CGI uklanjanjem brkova glumca Henry Cavilla koje je morao da nosi zbog drugog filma koji je u to vreme snimao.

Pročitajte: Vojnov: DC je od Donerovog Supermena redefinisao, ne samo superherojski film, već i blokbaster

Ovim testiranjem je otkrivena bizarna činjenica da su trenutno Wonder Woman i Aquaman daleko popularniji DC-ijevi superheroji nego Batman i Superman. Wonder Woman je prvi šire prihvaćen DCEU film, dok je Aquaman svojom šarenom estetikom zaradio milijardu dolara širom sveta. Kako se navodi Batman će pod rediteljskom palicom Matt Reevesa dobiti restart. Aktuelni projekti DC i WB-a koji uključuju Supermana se ne pojavljuju, a kako je Henry Cavill ”možda” zaista napustio franšizu, neće imati priliku da popravi utisak i njegov performans kao Superman u Justice League će biti poslednji.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x