Superherojski filmovi dominiraju u nominacijama za Oskara

0

Protekla godina bila je izuzetno velika za superherojske filmove, a to potvrđuje i činjenica da se na ovogodišnjoj listi nominovanih naslova za najprestižniju filmsku nagradu, Oskara, našlo nekoliko naslova iz superherojskog žanra. 

superherojski filmovi stipblog

Svi nominovani superherojski filmovi dolaze nam iz Marvelovih live action adaptacija. Ako neki od ovih filmova osvoji nagradu, to će biti prvi Oskar za Marvelovu filmsku adaptaciju.

Black Panther, koji je zaradio 1,35 milijardi dolara našao se među nominovanim u čak sedam kategorija, iako se prvo činilo da će biti nominovan samo u tehničkim i muzičkim kategorijama. U pitanju su kategorije za: najbolji film, najbolja montaža zvuka, najbolje miksovanje zvuka, najbolja kostimografija, najbolja scenografija, najbolja pesma (All the stars – Kendrick Lammar) i za najbolju filmsku muziku. Ovo je prvi put da se Marvelov film nalazi u nominaciji za najbolji film godine.

Spider-Man: Into the Spider-verse koji je za kratko vreme postao omiljen među publikom kao i među kritičarima, našao se među nominovanima u kategoriji za najbolji animirani film. 

Najpopularniji film protekle godine Avengers: Infinity War takođe se našao među nominovanima i to u kategoriji nagrada za najbolje vizuelne efekte, gde se takođe našao i film Solo: A Star Wars Story. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x