Giljermo del Toro objašnjava zašto je Logan film najbolji svoje vrste

0

Malo manje od dve godine od toga nakon što je Logan, X-Men spin-off, slomio, ali i pridobio srca publike širom sveta, renomirani reditelj Giljermo del Toro i dalje hvali ovo ostvarenje. 

Giljermo del Toro

Na Tviteru, Giljermo del Toro je objasnio da je nedavno ponovo gledao film i izrazio svoje divljenje prema njegovoj estetici, priči i akciji, kao i količini dubine koju je dodao X-Men svetu. 

,,Gledajući Logana Džejmsa Mengolda ponovo, i ja sam pogođen zen-zapadnjačkom, elegičnom poezijom njegovog scenarija, i spartanskom brutalnošću njegove akcije. To je ona retka vrsta filma koja poboljšava mitologiju koja se zatvara. Bolji je od filmova koji su mu prethodili. Jedan od najboljih u svojoj vrsti” – objašnjava Giljermo del Toro.

,,Način na koji Mengold izlaže akciju je krajnje zamršen, ali čini da se svi osećaju obmanjujuće sirovim – izrada u pomenutoj inscenaciji – njena tehnička poteškoća – prolazi kod većine gledalaca nezapaženo – kao što bi trebalo da bude – ali međutim, bez da bude vulgarna i upadljiva, to je divno. Bio sam zapanjen koliko je pronicljiva. Molim vas da ga pogledate ODMAH, i bez gledanja zastrašujućih paralela sa današnjim vestima.”

Reditelj je takođe pohvalio nijansirani način na koji je Logan implementirao film Shane iz 1953. u svoju priču. 

Pročitajte: Zlatni Asteriks i Obeliks u borbi za prava reportera bez granica

,,Kada Mengold odzvanja sa Shane-om, on to ne čini kao postmoderno namigivanje i guranje, već uzima ogrtač i nosi ga. Dva revolveraša (DNK klon) suočiće se na kraju jedan sa drugim, biće potere, pucnjave, rančera, vozova, pustinjskih vidika, konja i završni metak.”

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x