Spider-Man: Into the Spider-Verse osvojio Zlatni Globus

0

Spider-Man: Into the Spider-Verse koji prati afro-američko/portorikanskog tinejdžera Miles Morales-a kao Spider-Mana osvojio je Zlatni Globus za najbolji dugometražni animirani film. 

into the spider-verse stripblog

,,Svako može nositi masku. Svi su moćni i svi su neophodni i to je duh ovog filma”. izjavio je Peter Ramsey, jedan od reditelja filma Spider-Man: Into the Spider-Verse. ,,Svi smo duboko osetili da svako može imati takvo iskustvo i biti takav heroj. Priča o Miles Morales-u bila je način da sva ta osećanja kristalizujemo u jedan karakter.”

,,Naš omiljeni deo bilo je pronalaženje glasa za Miles Morales-a, sa Shameik Moore-om i kreiranje nečega što bi moglo da se suprostavi Peter Parker-u, a da bude jedinstveno, različito i odvojeno.” dodaje Bob Persichetti, drugi od trojice reditelja. 

Pročitajte: Captain Marvel – Novi trailer i posteri (VIDEO)

Otkada je nagrada u kategoriji najbolji animirani film uvedena 2007. ovo je druga adaptacija stripa koja odnosi nagradu. Prvi put je to bio film Adventures of Tin Tin 2012. godine. Spider-Man: Into the Spider-Verse je nagradu osvojio u konkurenciji sa filmovima: Mirai, Ralph Breaks the Internet, Incredibles 2 i Isle of Dogs. 

Otkako je izašao sredinom prošlog meseca, film Spider-Man: Into the Spider-Verse je stekao naklonost kako kritike tako i publike zbog sveže priče i odličnog vizuelnog stila. Film bi  trebalo da dobije nastavak i još jedan spin-off film u kome će se raditi o ženskom Spiderman-u, popularnoj Spider-Gwen. Sony je počeo da traži ekipu koja će raditi na ovim filmovima.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x