Betmen: Duga noć veštica dobija dvodelni animirani film

0

DC i Warner Bros navodno planiraju adaptaciju kultnog klasika Betmen: Duga noć veštica u dvodelni, dugometražni animirani film. 

duga noć veštica stripblog

Betmen: Duga noć veštica je priča objavljena 1996/97, a njeni kreatori su scenarista Džef Loeb i umetnik Tim Sejl. Mnogi danas smatraju da je Duga noć veštica jedna od najvećih ikada ispričanih priča o Betmenu. Potavljena u prve dve godine Betmenovog betmenovanja, priča govori o osnivanju partnerstva sa okružnim tužiocem Harvijem Dentom i kapetanom gotamske policije Džimom Gordonom zbog borbe protiv korupcije u lokalnoj upravi i mafije koja vlada gradom. 

Priča takođe govori o porastu prvog talasa superzločinaca u Gotamu, kao i njihovim namerama da vladaju gradskim podzemljem. Isto tako govori o padu pet glavnih mafijaških porodica koje su pre njih vodile organizovani kriminal. Sve se odvija u senci misterije i talasa ubistava koji se odvijaju samo na dane velikih praznika. Ubica sebe naziva Holiday.

Pročitajte: Nikolson vs. Ledžer – ko je bolji Džoker? 

Kako Revenge of the Fans navodi DC Films je u ranim fazama adaptacije kultne priče u animirani film koji će imati dva dela. To je slično još jednom projektu iz 2012. kada je priča Betmen: Povratak Mračnog Viteza, Frenka Milera pretočena u dvodelni animirani film. U izveštaju se navode neki od aktera koji su povezani sa projektom, kao i glumci koji će pozajmljivati glasove, uglavnom već poznata imena koja imaju iskustva u DC-ijevim projektima. Film najverovatnije neće biti povezan sa postojećim DC-ijevim animiranim univerzumom, već zaseban poput adaptacije Betmen: Ubistveni Vic. 

Iako ništa još uvek nije zvanično potvrđeno, špekulacije sugerišu da će DC i WB igrati na sigurno i uložiti maksimalan trud da adaptacija priče Betmen: Duga noć veštica bude pretočena onako kako zaslužuje njen status. Ostaje da vidimo kako će se tim animatora nositi sa prepoznatljivim stilom Tima Sejla. Nejasno je kada možemo očekivati prvu polovinu filma, a s obzirom da je DC već dao plan animiranih projekata za 2019. stoga je 2020. godina vrlo verovatna opcija. 

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x