10 Likova koje bi fanovi voleli da vide u MCU

MCU nam je pružio neke od ikona iz sveta stripa na velikom platnu, spojivši ih na kraju, zajedno u jedan film Avengers: Infinity War.

mcu stripblog

Popularni superheroji kao što su Spider-Man, Captain America, Iron Man, Hulk uspešno su plasirani i stavljeni pored manje poznatih likova kao što su recimo Guardians of the Galaxy. Otkada je uspostavljen Marvelov filmski univerzum on jednostavno ide. Sve više superheroja se dodaje na spisak i sa tako impresivnom listom teško je zamisliti da postoji još mnogo likova čije se pojavljivanje željno iščekuje.

Neki od najpopularnijih likova još uvek nisu dobili svoj tretman u MCU, dok se mnogi glumci, koji su nam do sad oslikavali neke od omiljenih junaka povlače iz franšize, očekujemo da se Marvel okrene tim novim likovima, kako bi se celokupna franšiza održala.

Marvel svoje likove u MCU unosi sa mešavinom uspostavljenog MCU stila i elemenata iz izvornog stripovskog materijala. Tako dobijamo osećaj likova kakav za njih imamo dok čitamo stripove, dok su oni malo izmenjeni kako bi se uklopili u realističniju filmsku atmosferu. Kreativni tim Marvel Studios-a najčešće izmeni dizajn njihovih likova, međutim neki fanovi su taj posao već obavili kreirajući svoje verzije heroja i negativaca koje bi voleli da konačno vide u MCU-u.

1. Moon Knight

Još od prvog dana debija Daredevil-a na Netflixu, fanovi čekaju kada će Moon Knight dobiti svoj tretman u MCU-u. Ako ovaj beli vitez ikada dobije svoju live action adaptaciju, umetnik Edward Pun je dao dobru sliku o tome kako bi trebalo da izgleda. U svom stilu je sličan Batman-u, Moon Knight je do zuba naoružan opremom koju krije u pojasu i nogama. Ipak, sada kad su Marvelove serije na Netflix-u na izlaznim vratima, nismo sigurno gde bi Moon Knight uspešno bio plasiran.

2. Nova

Sad kad su Nova Corps i Xandar uništeni od strane Thanosa, većina fanova veruje da je vreme da Nova uđe u MCU. Kako je ova origin priča već postavljena u MCU-u, čini se da je on jedan od vodećih kandidata za fazu 4 franšize. Umetnički direktor popularne video igre God of War, Rafael Grasseti, dao je svoj prikaz kako bi filmska verzija ovog lika izgledala, čuvajući plavu i žutu boju, dodajući mu srebrne detalje na grudima koji potenciraju dodatnu izdržljivost oklopa.

3. Sentry

MCU-u ne fali moćnih likova, ali jedan od njih se još uvek nije pojavio. Sentry-ijeva pojavljivanja u stripu su oduvek imala masivan efekat, pa ne sumnjamo da će takvu ulogu imati i u filmskom univerzumu. Umetnik Wyatt Faller je modernizovao dizajn lika za potrebe filma, dodajući mu grubu, ošišanu kosu i bradicu popularnu kod Thor-a i Captain America-e. Zlatno plavo odelo ostaje nepromenjeno uz jarko svetleće ,,S” na njegovom pojasu.

4. Sam Wilson kao Captain America

Poznato je da je Captain America na izlaznim vratima iz MCU-a. Internet je zagrejan teorijama da li će neko drugi preuzeti njegove boje i štit, samim tim i ulogu, ili će ipak liderstvo nad Avengersima preuzeti neki novi lik poput Captain Marvel. U tim ,,šta bi bilo kad bi bilo” debatama vodi se borba ko bi bio bolji kandidat da nasledi Steve Rodgers-a, Bucky ili Falcon. Aiki Aiham nam je dao prikaz kako bi Falcon izgledao kao novi Cap. Njegova krila bi ostala ista samo malo svetlija, ali ostatkom njegovog kostima dominiraju plava i crvena sa prepoznatljivom zvezdom na grudima. Ima dodatnu zaštitu na nogama i naravno štit od vibranijuma.

5. Magneto

Kako smo već imali nekoliko prikaza Magnet-a u filmskim adaptacijama X-Men stripova, da bi se lik uveo u celokupan MCU biće potrebne određene promene na prikazu lika kako bi se razlikovao od prethodnih. Neki od starih trikova Fox-a, kad je Magneto u pitanju ne bi se uklopili u MCU, ali lik je i dalje dovoljno unikatan što je dokazao i Jonathan Hernandez. Umetnik mu daje prefinjeniji i više militaristički izgled sa oklopom na grudima i ramenima. Vojno odelo plave boje daje dobar kontrast uz njegov crveni plašt. Razlika je u tome što ne nosi kacigu i ima dugačku kosu.

6. Adam Warlock

Adam Warlock je bio bitan faktor kad je u pitanju Thanosov dolazak u stripu, pa je i dalje čudno kako nije imao nikakve veze sa njegovim dolaskom u filmovima. Warlock potvrđeno postoji u MCU, ali je do sada imao povezanost sa Guardians of the Galaxy i još uvek se nije pojavio. Jason Pastrana je zamislio kako bi ovaj lik izgledao u MCU. Uzimajući elemente Doctor Strange-a i Vision-a, Adam Warlock izgleda jednostavnije nego što je moćan. Ovaj izgled mu daje više ličnosti nego što ima u stripovima.

7. She-Hulk

Hulk je već jedan od najznačajnijih i najjačih likova u MCU, ali je i dalje nedovoljno iskorišćen. U njegovoj porodici ima još mnogo likova koji bi se mogli pojaviti, a najpopularnija je svakako She-Hulk. Ona je još jedan od izbora za fazu 4 koji se razmatra i vrlo lako bi mogla biti pratilac Captain Marvel. Risa Hulett je dala svoju zamisao kako će ona izgledati. Još uvek poseduje ljubičasto beli torzo, She-Hulk dobija pocepane farmerke i zavoje ovo ruku, implicirajući na njenu grubost i stil borbe.

8. Galactus

Galactus je jedna od najvećih pretnji sa kojima su se Avengersi ikad susreli. Sukob sa njim u MCU-u bi bio većih razmera nego sa Thanosom i to bi morala biti borba ,,otvorenih karata”. Umetnik sa reddit-a, TruthorGjallarhorn napravio je prihvatljivu verziju Galactus-a za filmsko platno. Negativac koji jede planete, postavljen je u neposrednoj blizini Iron Man-a, kako bi se na skali izrazila njegova masivnost. U njegovom odelu postoje dodaci koji mu daju osećaj realizma. Njegova uobičajena ljubičasta boja ne bi funkcionisala na filmskom platnu, tako da je ovaj prikaz napravljen baš za live action adaptaciju.

9. Fantastic Four

Uprkos velikoj važnosti u svetu stripa, pogotovo razvoju i istoriji Marvel Comics-a, Fantastic Four još uvek nije doživela prihvatljivu filmsku adaptaciju. Možda je vreme da Disney preuzme stvar u svoje ruke i načini malo pravde kada je ovaj tim superheroja u pitanju. F4 je željno iščekivan i savršen tim za MCU, pa bi samim tim došao bi kao pravo osveženje. Umetnik Imrah Sheikh je glumački, bračni par John Krasinski i Emily Blunt zamislio kao Reed Richards-a i Sue Storm. Human Torch je dobio odelo koje će kanalisati njegovu toplotu, dok je the Thing konačno dobio i gornji deo odela. Šarm ovog dizajna čini likove još uzbudljivijim i budi maštu fanova koji žele da se F4 konačno nađe u dobrom filmu.

10. Wolverine

Kako je Hugh Jackman završio sa igranjem Wolverine-a, MCU bi morao da dovede novo lice koje će na drugačiji način oživeti popularnog lika. Veliku ulogu bi u tom slučaju imao njegov originalni kostim koji se nikada nije pojavio u X-Men filmovima. James Holland preuzima zasluge za ovu zamisao koja je za Wolverine-a sjajna. Na slici je Joaquin Phoenix kojeg sigurno nećemo videti u interptretaciji lika, ali akcenat je ipak na kostimu. On je istovremeno realističan i stripovski precizan.

Autor: M. Švonja