“Gavranova presuda”: Lemi Kilmister i Dilan Dog

0

Legnedarni roker, frontmen i basista grupe Motorhed Lemi Kilmister rođen je na današnji dan 1945. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu kao Ian Fraser Kilmister.

lemi kilmister stripblog

Na današnji dan rođen je legendarni frontmen Motorheda Lemi Kilmister

Lemi Kilmister je veoma poznat po svojim zlufima spojenim sa brkovima, mladežima na licu i grubim glasom koji je osvoji publiku tokom svoje duge muzičke karijere.

Iako je Motorhed imao svojih nastupa u stripovima, imamo i Hard Rock strip posvećen Megadetu i Motorhedu, ovog puta ne smemo zaboraviti i veoma interesantno pojavljivanje Lemija i Motorheda u stripu Dilan Dog.

Pročitajte: Bivši istraživač noćnih mora

Epizoda „Gavranova presuda“ koju je napisao sadašnji urednik serijala Dilan Dog Roberto Rekioni i crtao Daniele Clauri donosi nam priču o Dilanovom suočavanju sa svojim strahovima i onim što potiskuje u sebi. Ova priča je više okrenuta na neki psihološki momenat Dilanove borbe, nego na samu fizičku radnju. Moguće je da je Rekioni za ovaj strip uzeo motive radnje iz čuvenog filmskog serijala „Testera“.

Naime radnja počinje tako što se Dilan nalazi na koncertu grupe Motorhed sa jednom devojkom. Nakon toga upada u jednu nezgodnu situaciju gde sreće čoveka sa maskom gavrana, ili možda samog gavrana koji je u telu čoveka, sa glavom ptice. U svakom slučaju gavran mu nudi da izvrši mnoge zadatke u kojima se on suočava sa svojim najvećim strahovima i bivšim porocima, kako bi oslobodio devojku.

lemi kilmister stripblog

Cela priča je tako napisana i radnja dinamike je na najvišem nivou, poput pesama Motorheda (radnja se ne nalazi u nekoj od mesama Motorheda da ne bude zabune). Nema mnogo složenih dijaloga, sve je razumljivo i jednostavno, ali moramo prizanti da je ova epizoda izazvala različite reakcije kod Dilan Dogovih fanova.

U svakom slučaju ovde je Lemi taj koji otvara radnju i koji je prati, jer kada se na prvim stranicama stripa promole njegovi brkovi i njegova bas gitara kako čitati epizodu, a ne pustiti Motorhedovu diskografiju. Ovaj engleski sastav se pojavljuje u stripu sa pesmom „Ace od spades“ i „Overkill“.

U Italiji je ova epizoda objavljena pod rednim brojem 311, a kod na je 102. po redu u izdanju Veselog četvrtka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x