Počeli dani stripa u Doboju

0

U galeriji dobojskog Doma kulture danas je od 10 časova svečano otvorena kulturna manifestacija „Dani stripa Doboj“ i trajaće do 12. decembra.

dani stripa stripblog

Ovaj strip događaj organizuje Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske „Deveta dimenzija“ i Dom kulture Doboj.

Borislav Maljenović, strip autor iz Doboja, član “Devete dimenzije” i kordinator ovog događaja, kaže da ova manifestacija raste iz godine u godinu, a da će četvrto po redu okupljanje ljubitelja stripa u Doboju ponuditi do sada najzanimljivi sadržaj za sve posetioce.

Pročitajte: “Last hope” autora Srđana Vranješa: Prva domaća manga stiže

–U okviru „Dana stripa“ biće prikazana 3. „Izložba stripa Srpske“ sa radovima brojnim autora okupljenih oko udruženja „Deveta dimenzija“. Takođe u petak 7 . decembra biće održano druženje sa strip autorima: Miloradom Vicanovićem Mazom, Zoranom Pejićom, Milanom Mladićem i Srđanom Salatom, koji će predstaviti svoje radove i družiti se sa ljubiteljima devete umjetnosti. Takođe planirano je nekoliko radionica za najmlađe posjetioce, na kojima će naši gosti mališane učiti osnovama strip umjetnosti. Takođe biće organizovana i berza stripova sa izdanjima najvećeg broja izdavača iz regiona, kaže Maljenović, prenosi Srpska Info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x