Bonelli All Star: Novo izdanje Veselog četvrtka – da, ne, možda?

0

Iako je urednik izdavačke kuće Veseli četvrtak Dušan Mladenović za BBC na srpskom najavio izlazak prve knjige nove edicije „Bonelli All Star“ u oktobru, ljubitelji devete umetnosti će ipak malo sačekati.

bonelli all star stripblog

-Na današnji dan pre 86 godina u Milanu je rođen veličanstveni i nikada prežaljeni Serđo Boneli. Njemu u čast pripremamo prvu knjigu nove edicije „Bonelli All Star” i glavni razlog zašto ona kasni je naša želja da napravimo savršeno izdanje, a za to će nam biti potrebno još malo vremena. Sastavljanje detaljne biografije Gvida Nolite nije mali poduhvat i na tom putu stalno iskaču neki nepredviđeni problemi, ali ne brinite, nije reč ni o čemu što je nemoguće savladati. Samo nam je potrebno malo više vremena nego što smo to očekivali kako bismo došli do svih najkvalitetnijih materijala i napravili izdanje za pamćenje. Izvinjavamo se zbog kašnjenja i hvala vam na strpljenju. Čekanje će se isplatiti, obećavamo, napisano je u postu, u nedelju, na Fejsbuk stranici Veselog četvrtka.

U izdavačku kuću Veseli četvrtak smo poslali pitanja kako bismo čitaocima približili novo izdanje i šta sve mogu u njemu da očekujemo, ali iz ove izdavačke kuće nisu želeli da daju konkretan odgovor.

-Suviše je rano za priču o tome. Sve detalje ćemo objaviti tek kada rad na knjizi bude bio okončan, rekli su iz Veselog četvrtka za Strip Blog na pitanja da nam napišu nešto više o izdanju, da li će biti knjiga sa tekstovima ili će biti i stripova u njemu i u kom foramtu će biti knjige, dodajući „sve u svoje vreme…“

Takođe smo pitali i za mišljenje o značaju Serđa Bonelija za svetski i domaći strip, ali smo ostali i bez tog odgovora.

Međutim, u spomenutom razgovoru za BBC na srpskom možemo iz odgovora da nagovestimo šta nas očekuje u prvoj knjizi edicije.

Pročitajte: Zagor i Fleš: Kad Zagor projuri Flešovom brzinom

-U okviru istog izdanja ćemo objaviti prve epizode koje su izašle u Italiji i one koje su izašle kod nas, najavio je u septembru ove godine za BBC urednik Veselog četvrtka Dušan Mladenović.

Prvi broj edicije Bonelli All Star biće posvećen Zagoru. Očekuje se u oktobru, sadržaće epizode „Hiljadu zamki“ i „Nasilje u Darkvudu“ i, kako dolikuje ovakvim specijalnim izdanjima, esej, do sada najdetaljniju biografiju Serđa Bonelija. Sve to u koloru, naravno, navodi se na BBC na srpskom.

Da tajnovitost oko ovog izdanja bude veća, na pitanja čitalaca u okviru komentara na Fejsbuk postu postavljenom u nedelju, koji govori o ovom izdanju, Veseli četvrtak nije davao odgovore. Na drugim postovima, u komentarima, na pitanja čitalaca izdavačka kuća je odgovarala.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x