Izložba Coraxa i Pertičića sutra u GO Stari Grad

0

Izložba karikatura poznatih autora Predraga Koraksića Coraxa i Dušana Petričića, biće otvorena sutra u 17:30 časova u opštini Stari Grad uz podršku “Novog optimizma”.

coraxa i petricica stripblog

Nakon otvaranja izložbe Coraxa i Petričića biće organizovan javni skup podrške u znak solidarnosti sa listom Danas, Koraksom i Petričićem.

Novi optimizam kao organizator ovog događaja, naveo je u pozivu da je ovo skup podrške, kako za list Danas, tako i za sve pojedince i ugrožene grupe koje imaju hrabrosti da se odupru kampanji laži I straha vladajućih struktura u Srbijii koji su meta osionog i bahatog režima.

-Skidanje izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića u Lazarevcu još jedan je dokaz da nam je potrebna nova solidarnost između svih koji žele da budu slobodni, da slušaju svoju savest i da neguju vrednosti slobode, demokratije i zaštite ljudskih prava. Pozivamo sve građane i građanke, aktiviste i kulturne poslenike, slobodne novinare, pisce i autore, da zajednički stanemo iza svakog progonjenog pojedinca i organizacije. Svoje aktivnosti Novi optimizam realizuje pod motom „Koja je tvoja crvena linija?“, naveli su oni u pozivu.

Pročitajte: Izložba ilustracija za knjigu “Torpedo 1936” u SKC

Na otvaranju izložbe pojaviće se brojna imena uglednih ličnosti iz javnog života, osim autora karikatura Koraksića i Petričića, o izložbi će govoriti i glavni urednici medija u kojima se objavljuju njihove karikature – ispred lista Danas Dragoljub Draža Petrović i u ime nedeljnika NIN Milan Ćulibrk.

Izložbu će otvoriti mlađi kolega karikaturista Marko Somborac. O zabranama i pritscima režima govoriće i sociloškinja Vesna Pešić, novinarka Olja Bećković, pisac Filip David, reditelj Goran Marković, izdavač Gojko Božović, glumica Dušanka Stojanović Glid, novinar LJubodrag Stojadinović, Vera Jovanović – koordinator KudeS, voditelj Darko Mitrović, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Lokalni front i ispred organizacije “Novi optimizam” Branislav Guta Grubački kao i Dragan Popović u ime “Nove solidarnosti”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x