Plan B Nika Fjurija: Kapetan Marvel

0

Iako su prošli meseci od filma Avengers: Infinity War, emotivne traume koje imaju fanovi još uvek ne zarastaju.

kapetan marvel stripblog

Tanos je pucnuo prstima i neki od omiljenih superheroja postali su prašina. Među njima su bili Maria Hil i Nik Fjuri koje nismo videli od filma Avengers: Age of Ultron. Ostaje pitanje šta su Hilova i Fjuri radili za vreme Civil War dešavanja i Tanosove invazije.

Delimičan odgovor dat je u uvodnom strip izdanju u predstojeći MCU film, Kapetan Marvel. U pitanju je jedan broj stripa u serijalu povezanom sa dešavanjima u filmovima pod nazivom Captain Marvel Prelude #1. Priča prati Nika Fjurija i Mariju Hil nakon dešavanja u Sokoviji do njihovog samog kraja iz filma Avengers: Infinity War. 

Pročitajte: Dizni i Marvel sele Osvetnike na male ekrane

Nik Fjuri biva razočaran svojim timom Osvetnika. Nakon Sokovije, Halk je nestao, Tor se vraća u Asgard, dok Stark i Cap započinju sukob koji eskalira i na mnoge druge heroje. Fjuri shvata da je sukob između Starka i Stiva Rodžersa došao do razmera posle kojih se njih dvojica više nikad neće povratiti, te da je time izgubio svoj tim nadarenih ljudi. Nakon neuspelog pokušaja da ih pomiri i ubedi da ostave nesuglasice po strani, jer je uveren da vreba velika intergalaktička pretnja koja je mnogo bitnija i veća od njihovog sukoba, Fjuri nam otkriva da se okreće jedinom heroju koji ga još uvek nije izneverio.

Čitajući između redova, naviknuti na to da Nik Fjuri poseduje mnogo tajni i različitih planova za sve moguće situacije, brzo se dolazi do zaključka da Fjuri ima nešto u džepu i da to postoji mnogo pre nego što je oformljena inicijativa o Osvetnicima. ,,Ona” o kojoj Fjuri priča je svakako Kerol Denvers a.k.a Kapetan Marvel. Postavljaju se razna pitanja. Čime je Kerol Denvers zadužila Fjurija kada je jednostavno ostavljena na miru, nije uključena u njegove ostale akcije i služi kao veliko oružje i plan B samo u slučaju da moćni Osvetnici uprskaju stvar? Je li Fjuri svestan da Tanos dolazi pa se sprema da aktivira ,,Nju”, ili je samo previše oprezan? Da li je ona razlog zbog kojeg je u prošlosti izgubio oko?

Pročitajte: Nikolson vs. Ledžer – ko je bolji Džoker?

Na odgovore ćemo morati da sačekamo još nekoliko meseci koliko ima do premijere filma Captain Marvel koji izlazi u martu naredne godine.

Autor: Milidar Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x