Dizni i Marvel sele Osvetnike na male ekrane

Dakle 2019. Dizni postaje konkurencija Netfliksu u vidu streaming service-a ,,Disney Play’’. Prvo su obećali jeftinije usluge za korisnike, a sada već napadaju razornim oružjem tj. prebacivanjem Osvetnika na male ekrane.

marvel stripblog

Naravno neće se tu raditi o bitnim figurama kao što su Iron Man, Thor, Hulk ili Cap. Prema navodima Variety-a, likovi koji će dobiti svoje solističke avanture biće Loki i Scarlett Witch, dok će sidekick-ovi Kapetana Amerike, Winter Soldier i Falcon udružiti svoje snage u zajedničkom projektu.

Guru Marvel Studija, Kevin Feig je povodom ovoga objasnio da su stripovi narativ duže forme i kako će na ovaj način ispričati price koje ne bi mogli na velikom platnu. Ono što će biti drugačije u odnosu na dosadašnje Marvelove tv projekte je to da će iza ovih serija stajati Marvel Studios, a ne Marvel Television, kako bi se održavalo bioskopsko iskustvo na kakvo je do sada publika navikla sa ovim likovima. Svaka od serija će imati 6-8 epizoda i biće kategorisane kao mini serije.

PričitajteStripovi koji su inspirisali Kristofera Nolana u pravljenju antologijske trilogije o Mračnom vitezu

Dizni je pomalo kockarski ušao u ovo, jer su njihovi fanovi naviknuti na kvalitet, te će serije morati ostati u rangu sa filmovima. Za početak biće i više nego očekivano da Tom Hidlston, Elizabet Olsen, Entoni Meki i Sebastian Sten ponovo repriziraju svoje uloge. Publika neće prihvatiti neke klonove i imitiranja. Druga stvar je činjenica da će Dizni morati debelo da potroši kako bi ostavio utisak. Budžet Star Wars spin-off serije koja bi trebalo svečano da otvori servis iznosiće 100 miliona dolara. Očekuje se da filmovi pravljeni za servis koštaju najmanje 25 miliona dolara. Videćemo da li će sreća i ovog puta pratiti hrabre.

Pročitajte: Može li Džoker postojati bez Betmena?

Druga bitna stvar koja je možda čak i prevazišla ovu vest su logična pitanja o tome kakva će sudbina zadesiti Kapetana Ameriku u novom nastavku Osvetnika? Priznajem, kao fan, drago mi je kad neki od sporednih karaktera dobije svoj prostor i svoje sopstvene avanture, ali, šta bi Soko i Baki radili sami? Obojica su predstavljeni kao Kapetanovi saborci, jedan iz njegovog prošlog života, drugi iz novog. Budući da će Kris Evans završiti svoje obaveze koje po ugovoru ima prema Marvelu sa završetkom snimanja četvrtog nastavka Osvetnika, i kad se uzme u obzir da se skoro oprostio od ekipe i produkcijske kuće na svom Tviter nalogu, vrlo je verovatno da će prvi Osvetnik okačiti svoj štit o kiln. Ostaje samo da vidimo kako će popularni Kep skončati, povlačenjem u penziju ili smrću.

Autor: Milidar Švonja

1
Ostavite strip komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Dizni i Marvel sele Osvetnike na male ekrane | N1 Srbija Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Naravno neće se tu raditi o bitnim figurama kao što su Iron Man, Thor, Hulk ili Cap. Prema navodima Variety-a, likovi koji će dobiti svoje solističke avanture biće Loki i Scarlett Witch, dok će pomoćnik Kapetana Amerike, Winter Soldier i Falcon udružiti svoje snage u zajedničkom projektu, piše Strip blog. […]