“Ratna mašina” – Nova priča o starom ratu

0

U Francuskoj je objavljen strip autorskog dvojca iz Bosne i Hercegovine, crtača Filipa Andronika i Senada Mavrića. Strip nosi naziv „Ratna mašina“.

ratna masina stripblog

Najveća izdavačka kuća u Francuskoj „Delcourt“ izdala je ovaj strip album, a saradnja autora sa tom kućom traje već godinama. Ovi autori su sarađivali na albumu koji govori o Augustu Bartoldiju, čoveku, vajaru koji je napravio Kip Slobode, strip serijal se zove „Ličnost godine“. Takođe su sarađivali i na albumu posvećenom režiseru filma „Metripolis“ Fricu Langu, u istom tom serijalu „Ličnost godine“.

Sada je tu nova priča, sličnog karaktera, ali su okolnosti u potpunosti promenjene. Sada se radnja seli u vreme Drugog svetskog rata i posadu nemačkog tenka Tigar.

Album prati priču posade tenka od obuke do prikazivanja vojnih veština ratovanja u borbama u Africi i Rusiji. Priča nas vodi i do konačnog obračuna savezničkih i nemačkih snaga. Oto Fon Šolc i Kurt Sibel su u središtu priče, oni vode svoj tenk i njegovu posadu u ratne akcije.

Jean Pier Pecau je radio scenario za ovaj album, Filip Andronik olovku, a Senad Mavrić tuš. Digitalni kolor je bio zaduženje Jean Paul Fernandeza.

To je druga knjiga edicije, dok je prvu Mavrić radio zajedno sa scenaristom „Ratne mašine“ i ta priča se zove „Ova mašina ubija fašiste“. Prvi album je izašao iz štampe 2016. godine od strane izdavačke kuće „Delcourt“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x