“Duge noći i crne zastave” – Bitka može da počne

0

Otvaranje izložbe tabli stripa „Duge noć i crne zastave 1“ biće održano u četvrtak, 1. novembra od 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

duge noći i crne zastave stripblog

Promocija stripa i otvaranje izložbe „Duge noć i crne zastave 1″ u četvrtak u SKC u Beogradu

Sat vremena ranije u Knjižari Delfi SKC u Beogradu, održaće se promocija albuma „Duge noći i crne zastave“. 

Na promociji će učestvovati urednik izdavačke kuće Sistem Komiks Igor Marković, istoričar Aleksandar Uzelac i autori stripa Dejan Stojiljković, Ivica Sretenović i Aleksa Gajić.

Strip „Duge noć i crne zastave“ rađen je prema romanu Dejana Stojiljkovića, crtež su radili Ivica Sretenović, Aleksa Gajić i Ivan Stojković, dok je Tiberiu Beka radio kolor.

Izložba tabli stripa će trajati do 14. novembra, a radno vreme Srećne galerije je od 11 do 18 časova radnim danima i od 11 do 15 časova vikendom.

“Sat” najbolji strip na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Dejan Stojiljković, pisac knjige „Duge noći i crne zastave“ uradio je i adaptirani scenario, prvi tom stripa „Duge noći i crne zastave“ donosi uzbudljivu priču o prelomnim danima srpske srednjovekovne države i dugom ratu koji je kulminirao Kosovskom bitkom, navodi se na sajtu Lagune. 

Strip je rađen na ćiriličnom pismu, ima tvrd povez i 60 stranica, sa poklon CD-om. Izdala ga je kuća Sistem Komiks. Strip je objavljen krajem septembra ove godine.

Da podsetimo, priznanje ovogodišnjeg Salona stripa za najboljeg izdavača domaćeg stripa pripalo je izdavačkoj kući Sistem Komiks, po treći put.

-Nagrada za najboljeg domaćeg izdavača od strane komisije Međunarodnog Salona stripa, u naše ruke dolazi po treći put. Od samog početka nastanka izdavačke kuće ideja je bila da radimo na promovisanju domaćih autora i domaćeg stripa, pa je nagrada koju smo dobili potvrda da od te osnovne ideje nismo odustali i da smo na dobrom putu, rekli su nam iz izdavačke kuće Sistem Komiks dodajući da treba još mnogo raditi, ali da u tome nisu usamljeni i da se nadaju da su bolji dani za domaći strip pred nama.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x