Vuić: Polaznici se mogu priključiti bez obzira na crtačko iskustvo

0

Škola stripa u Novom Sadu je osnovana pre skoro 5 godina i tada je ideja bila da se radionica bavi isključivo manga stripom, u sklopu programa Udruženja ljubitelja japanske kulture.

vuić stripblog

Razgovor o Školi stripa u Novom Sadu sa predavačem Vojinom Vuićem

-Posle nekoliko sezona odlučili smo da ipak promenimo program i počnemo da se bavimo devetom umetnošću u celosti i prenosimo znanje u vidu grupnih, interaktivnih radionica koje se bave izradom stripskih radova, navodi predavač u Školi stripa u Novom Sadu Vojin Vuić. 

Vuić kaže da polaznici škole stiču napredno, tehničko i teorijsko znanje kroz detaljno razrađen plan i program vežbanja sa fokusom na znanje i iskustvo koje je potrebno da se polaznici najefikasnije snađu u ovom kreativnom procesu.

crtacko iskustvo stripblog

-Zainteresovani se mogu priključiti redovnim radionicama bez obzira na dosadašnje crtačko iskustvo, jer je ideja da se družimo, radimo i napredujemo zajedno. Pored vežbi crtanja fokusiarmo se i na ostale elemente, koje bavljenje izradom stripa zahteva, a to su pisanje scenaria, dialoga i likova, dizajn, scenogafija i kadriranje, objasnio je Vuić.

IZLOŽBA radova polaznika novosadske Škole stripa

Radionice se održavaju u redovnom terminu, nedeljom od 15 do 17 časova u prostorijama Kulturnog centra LAB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x