Novi serijal kuće Serđo Boneli Editore – Dedvud Dik

0

Novi Bonelijev junak je u julu ove godine video svetlost italijanskih izloga. Reč je o Dedvud Diku, afro-američkom kauboju koji ima zadatak da u godini, kada se slavi sedamdeset godina Teks Vilera, da život novoj Bonelijevoj etiketi “Audace”.

dedvud dik stripblog

Dedvud Dik je nastao iz mašte teksaškog pisca Džoa R. Lansdalea čiji je odsečan stil omiljen od strane italijanske publike.

Postojali su i ranije likovi pod imenom Dedvud Dik u romanima i pričama objavljivanim u 19. veku, ali i u serijalima Columbia Picturesa iz 1940-ih godina.

dedvud dik stripblogOn je fiktivni lik koji predstavlja maskiranog, misterioznog heroja, tačnije to je Dik Stanli, urednik Dakota Pionir Presa i vodeći član Stejthud For Dakota. Na tragu je maskiranog negativca poznatijeg kao Lobanja, vođe ozloglašene bande koja pustoši građane Dedvuda kako grad ne bi uspeo u svojim nastojanjima da dobije status države. Kasnije naš junak otkriva da Lobanja zapravo sprečava grad da dobije status državnosti kako bi napravio svoje carstvo na toj teritoriji. Bilo mu je potrebno 15 epizoda da uhvati Lobanju i privede ga pred lice zakona.

Što se tiče priča o Dedvud Diku pisao ih je Edvard Liton Veler između 1877. i 1897. godine. Ime je postalo toliko poznato da ga je koristilo nekoliko ljudi iz Dedvuda u Južnoj Dakoti.

Novi serijal iz kuće Serđo Boneli Editore imaće težak zadatak, do sada je izašlo četiri broja ovog stripovskog junaka. Novi vestern, stara priča, novo lice, staro ime, to je ono što na početku možemo da zaključimo o serijalu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x