Poslednji vitez na Zemlji – knjiga prva: Betmen u cipelama Pobesnelog Maksa

Mračna i depresivna noć u Gotamu. Kao i svaka. Neko kredom crta po ulicama obris koji će obuhvatiti ceo grad. Užasan zločin u Crime alley kao odjek događaja koji je porodio Mračnog viteza. A onda pucanj iz neočekivane ruke. I mrak. Tamniji od noći Gotama.

Poslednji vitez na Zemlji - knjiga prva

Mračni vitez se budi. U Arkamu. Sa Džokerom kao glavnim doktorom i Harli Kvin, Solomonom Grandijem, Pingvinom i ostalima kao osobljem. Brus je mlad, snažan i uveravaju ga da je konačno izlečen od ludila koje je odnelo njegove roditelje.

Tako počinje priča prve knjige, podeljene u četiri poglavlja, scenariste Snajdera i crtača Kapula. Uvode nas u neki novi Betmenov svet pod oznakom DC Black Label. Čudan je to svet. Distopija u kojoj će, gotovo hamletovski, Džokerova odsečena glava u tegli biti jedini Brusov saputn  ik kroz opustošenu zemlju. vitez

Svet je u ruševinama. Misteriozni Omega vlada njima iz Gotama jer poseduje Anti-life equation. Betmen je jedini koji ima volje da pokuša da ga zaustavi, ali da bi to uradio, moraće da kopa po sopstvenoj prošlosti i misterijama koje iz nje vrebaju – poput šišmiša.

Sam koncept se ne može pohvaliti originalnošću jer se čini da ideje crpi iz „Starca Logana“, ali s obzirom da je priča daleko od kraja ne treba žuriti sa optužbama za plagijat. Ova prva četiri poglavlja su tek uvod koji nam daje da osetimo čudnu atmosferu beznađa i naviknemo se na ideju Betmena u cipelama Pobesnelog Maksa.

Naravno, ne staje se na Betmenu. Apokalipsa ovih razmera zahteva da vidimo kako su se u njoj snašli i neki drugi likovi iz sveta Detective comics-a. Za početak, u ovom delu priče  predstavljena je nova frizura Čudesne žene i zadatak skupine preživelih koju ona vodi. A upravo će Dijana pružiti Brusu prvi deo slagalice i putokaz ka kući.

POVEZANO: Do sada neobjavljeni Betmen Bila Sjenkjeviča 

Kapulov crtež je detaljan, snažan i dinamičan. Jedinstven, hvaljen, lako prepoznatljiv stil koji možete naći u NEW 52 pričama o Betmenu. Stasiti Amerikanac je bio zadužen samo za olovku te za eventualno neubedljivu atmosferu apokalipse treba kriviti koloristu.

Snajderova i Kapulova poslednja priča o Betmenu je počela. Da li će se dvojac, koji je stvorio neke od najboljih priča o Mračnom vitezu poslednjih godina, dostojno oprostiti od ovog junaka? Strip blog će nastaviti da vas izveštava.

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of