“Houses of the Unholy” – Novi strip Eda Brubejkera i Šona Filipsa

0

Plodni stripovski duo nam donosi novo ostvarenje.

“Houses of the Unholy” - Novi strip Eda Brubejkera i Šona Filipsa

Novi strip Eda Brubejkera i Šona Filipsa nosiće naziv Houses of the Unholy i biće objavljen u Sjedinjenim Državama u avgustu od strane Image Comicsa u obliku grafičkog romana.

Protagonisti Houses of the Unholy biće agent FBI-a koji se bavi zločinima povezanim s mračnim verskim kultovima i žena s prošlošću povezanom s jednom od ovih sekti, koji će se udružiti kako bi ulovili ubicu. U međuvremenu će se pitati mogu li ikada zaista pobeći od svoje prošlosti.

,,Houses of the Unholy je nešto što bih opisao kao Satanic Panic Noir. To je krst između uznemirujuće horor priče i noira, i direktno je vezan za ludilo za satanskim ritualnim zlostavljanjem iz 1980-ih”, rekao je Ed Brubejker. „Strip zaista govori o mojim opsesijama hororom i kultovima i igra se sa demonskim tropovima klasičnog horora, od Hammera preko Carpentera do Stephena Kinga. Strah koji je u to vreme bio posvuda ponovo se pojavio i zbog toga sam poželio da zaronim natrag u te mračne vode i pokušam pronaći Brubejker-Filips verziju noira i horora u kombinaciji.”

U nastavku pogledajte naslovnicu i dve table iz stripa Houses of Unholy:

Brubejker i Filips sarađuju još od 2000. godine i ovaj autorski duo nam je do sada doneo stripove poput Palp, Ubij ili budi ubijen, Velvet, Fatalna, Spavač, Zatamnjenje i Kriminal, serijal koji će uskoro dobiti seriju u produkciji Amazona. Pored toga, ovaj dvojac je u periodu od 2007. do 2019. osvojio 4 Ajznerove nagrade.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x